40UP Radio lanceert nieuwe programmering

Nieuwe programmering

Op maandag 12 december is de nieuwe programmering van 40UP Radio gestart.

We hebben een aantal nieuwe DJ’s en hierdoor ook meer gepresenteerde programma’s die op zaterdag en zondag herhaald worden. Nieuw in de programmering zijn Petra Possel, Marjan Luif, Beatrice van der Poel en Vic van de Reijt. Vic zal zijn programma afwisselend presenteren met Frits Jonker en Maarten Eilander.

De nieuwe uitzendtijden en herhalingen

De uitzendtijden van de gepresenteerde programma’s beginnen vanaf deze week  een uur eerder en zijn te beluisteren tussen 21:00-00:00 uur. De rest van de dag draait 40UP Radio de beste muziek non stop, albumtracks en nummers van tijdloze en nieuwe artiesten die je niet meer hoort op de hedendaagse radio.

Op zaterdag en de zondag zullen de programma’s vanaf 10:00 uur herhaald worden.

De nieuwe DJ’s en shows


Petra Possel


Radio 1 presentator, schrijver en  journalist Petra Possel werkt al meer dan vijfentwintig jaar bij de radio en de laatste 16 jaar voor de NTR waar ze de programma’s Kunststof Radio en Mangiare! (over eten en koken) presenteert. Kunststof Radio werd bekroond met een Marconi Award en de Zilveren Reissmicrofoon. In haar programma Romance & Stuff geeft ze haar hoogstpersoonlijke muzieksmaak voorrang: mooie songs van singer/songwriters, veel Americana, hier en daar een chanson en een bescheiden portie Bob Dylan.

 

An Dodeman


An Dodeman is een alter ego van actrice en schrijfster Marjan Luif. Marjan is bekend als Mevrouw Ten Kate en van gastrollen in Jiskefet en Koefnoen. Ze speelde o.a. in de films Pietje Bell en Wiplala, in diverse theatervoorstellingen en ze maakte haar opwachting in radioprogramma’s als De Groentevrouw, Borát, Radio Bergeijk (VPRO) en Vrijdagmiddag Live (AVRO). En niet onbelangrijk, ze is zangeres in veel verschillende bandjes.

Tijdens haar show DJ An’s Fonobar draait ze muziek die van alle tijden is, waar ook ter wereld. Maar laat één ding duidelijk zijn: ‘men moet er wel op kunnen dansen of kippenvel van krijgen’. DJ An is niet op haar mondje gevallen en ontvangt af en toe kleurrijke kennissen in de haar studio.

 

Beatrice van de Poel


Beatrice van der Poel is singer-songwriter. Ze treedt op als Electric Lady met een ode aan Jimi Hendrix. Met haar eigen platenlabel bracht ze al 4 albums uit. Ze maakt haar eigen theatershows en als stemactrice spreekt ze luisterboeken in. Beatrice zong als Miss Bee Amerikaanse Bordeel Blues met haar illegale jazzclub en is nu op de Nederlandstalige toer. Ze werkt met topmusici van allerlei pluimage. Een muzikaal podiumdier dus met persoonlijke backstage verhalen en een eigenzinnige muzikale smaak.

In Just Bee Radio maakt Beatrice een stevig muzikaal soepje. Je hoort Blues, Rock, Disco, Nederlandstalig, diepe Soul, vette Funk, Americana, New Wave of een beeldschoon gloednieuw liedje van deze tijd.

Dit alles in 60 minuten gaar geprutteld. En zowaar alles smaakt! Zolang het maar goede en èchte muziek is waarbij je je lekker bij voelt of effe stiekem een potje moet janken, zó mooi. Just Bee Radio!

 

Vic van de Reijt


Uitgever en muziekverzamelaar Vic van de Reijt zal zijn programma afwisselend presenteren met vormgever Frits Jonker of audioarchivaris Maarten Eilander.

Vic publiceerde in 2013 zijn Groot 45-Toerenboek, waarin hij al zijn stukken bijeenbracht over bedreigde muzieksoorten als het Nederlands, Frans, Duits, Italiaans en Surivlaams. Naast muziekliefhebber is hij (ex-)uitgever, CD-samensteller, bloemlezer, biograaf (Willem Elsschot) en redacteur van het cultureel-satirisch tijdschrift De God van Nederland.

 

Frits Jonker
Frit is vormgever, lettertekenaar, uitgever van het eenmanstijdschrift ShowCase, huisschilder en muzikale alleseter. In de Z-krant schreef hij een feuilleton over bijzondere Amsterdamse grammofoonplaten.

 

Maarten Eilander
Maarten is audioarchivaris. Jarenlang was hij werkzaam op het Theater Instituut waar hij de enorme muziekcollectie onder zijn beheer had. Hij is voorzitter van De Weergever, de club van verzamelaars van 78-toerenplaten.

In Train To Nowehere nemen Vic van de Reijt, Frits Jonker en Maarten Eilander u mee op een reis die alle kanten op kan gaan. Elke week bedenken ze een nieuw thema en verrassen ze elkaar èn de luisteraar met hun bijzondere en bizarre vondsten uit de Nederlandse, Duitse, Franse, Italiaanse en Engelstalige muziek

 

Podcast en uitzending gemist

Alle uitzendingen zijn via de site terug te luisteren in het uitgebreide podcast archief waar inmiddels meer dan 500 uur aan uitzendingen online staat. De podcasts zijn al meer de 140.000 keer gedownload sinds de lancering van 40UP Radio half mei 2016.

Tevens heb je de mogelijkheid om je te abonneren op je favoriete podcasts zodat je die elke week automatisch ontvangt.

 

Het complete programmaoverzicht vanaf 12 december

maandag

21:00-22:00 Robert Ten Brink – RadioRobert

22:00-23:00 Harry de Winter – Wintertijd

23:00-00:00 Stan Rijven  – Radio Ritmundo

dinsdag

21:00-22:00 Petra Possel – Romance & Stuff

22:00-00:00 Mart Smeets – OLM

woensdag

21:00-00:00 Johan Derksen – Muziek Voor Volwassenen

donderdag

21:00-22:00 Beatrice van der Poel – Just Bee Radio

22:00-00:00 Jan Donkers – Gonzo’s Return

vrijdag

21:00-22:00 Felix Rottenberg – Stormy

22:00-00:00 Vincent van Engelen – Des Engels

zaterdag

21:00-22:00 Vic van de Reijt, Frits Jonker, Maarten Eilander – Train To Nowhere

22:00-23:00 Leo van der Goot – Goot Op De Radio

23:00-00:00 An Dodeman (Marjan Luif) – DJ An’s Fonobar

zondag

22:00-00:00 Marc Stakenburg – MusicTrails