Maak je eigen programma op 40UP Amateur Hour

Altijd al zelf een uur radio willen maken? Dat kan in ons programma Amateur Hour. Je kunt hiervoor een uur muziek op 40UP Radio samenstellen én presenteren.

Wat moet je doen?

 • Neem je programma zelf thuis of in een studio bij jou in de buurt op, als het maar professioneel klinkt.
 • Als jouw show is goed gekeurd wordt ie uitgezonden op 40UP Radio en beschikbaar gesteld als podcast.
 • Er is geen vergoeding beschikbaar voor de werkzaamheden en er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Selectie

Voordat je gaat opnemen willen we graag de playlist even zien, het moet natuurlijk wel bij 40UP Radio passen. Let op: de opname mag niet bestaan uit non-stop muziek of DJ mixen. Op basis jouw playlist beslissen wij of we jouw programma kunnen uitzenden.

 Opbouw programma

 • We zenden maximaal 58 minuten van je programma uit, langer opnemen is dus niet nodig, maar t.b.v. de podcast het laatste nummer wel helemaal uitdraaien.
 • Je mag draaien wat je wilt zolang het in de geest van 40UP Radio is, maar altijd een gekend nummer als opener en op het halve uur. Een redelijk aantal tracks voor een uitzending van 58 minuten is tussen de 13 en 16 nummers.
 • Houd bij de selectie rekening met de tijd die je nodig hebt voor aan- en afkondigingen. Maak je teksten niet te lang, het gaat bij 40UP Radio om de muziek!
 • De laatste aan- en afkondiging moet uiterlijk drie minuten voor het einde worden gedaan, dus vóór 55 minuten.
 • Het format voor de uitzending is als volgt: géén uuropener, 1e plaat, Amateur Hour tune, tekst en dan steeds 2 platen aansluitend met daar tussenin gesproken woord.
 • De podcast versie moet beginnen met de Podcast Uuropener, wil je die er achteraf voor monteren.
 • Draai 3 jingles, om 00:15, 00:30 en 00:45. Als je van de aangeleverde jingles iets anders wil monteren dan mag dat ook. Het jinglepakket sturen we je toe via We Transfer.

Aanleveren
Wil je  jouw programma in 2 versies via WeTransfer sturen naar programmaleider Sebas Krijgsman, e-mailadres: sebas@40upradio.nl

 1. De uitzending als MP3 – 320 kb/s
 2. De podcast als MP3 – 192 kb/s (met een extra opener er voor gemonteerd!)

Stuur ook een leuke foto van jezelf mee (alleen van jou!) bij voorkeur in een radiostudio of jouw thuisstudio.

Eindselectie

Mocht er, om wat voor reden dan ook, nog iets aan jouw programma gewijzigd moeten worden dan vragen we je dit aan te passen en een nieuwe versie te sturen.

 Wil je meedoen?

We waarderen het erg als je een keer een programma voor ons wil maken. Vul onderstaand formulier in en stuur je playlist als bijlage mee.