The Future Of Rock & Roll 080 – Plagiaat

Om 23:00 uur Bram van Splunteren met The Future Of Rock & Roll op 40UP Radio. Vandaag een uitzending met als thema plagiaat. Te gast in de studio is Phaedra Kwant en Bram heeft JB Meyers aan de lijn. Wanneer is een plaat plagiaat en wanneer is sprake van stom toeval? Je hoort een aantal spraakmakende muzikale voorbeelden.

Datum Titel
21 oktober 2019 23:00 The Future Of Rock & Roll 082 – 1984

Vandaag staat 1984 centraal, volgens kenners het meest interessante muziekjaar ooit. Bram kijkt naar de jaarlijsten van Rolling Stone, NME en OOR en naar de beste track van 1984. Je hoort muziek van Prince, Husker Dü, Metallica, Ricky Lee Jones, The Specials, Scott Walker en Nick Cave & The Bad Seeds.

14 oktober 2019 23:00 The Future Of Rock & Roll 081

Vandaag een uitzending vol met muziekmomenten van oktober, hoe muziek voortdurend Bram’s pad kruist en vandaag een verslag hiervan. Je hoort muziek van Sister Sledge, Gill Scott-Heron, Eric Clapton & Steve Winwood, Nick Cave, The Beatles, Lewsberg, De Ambassade en billy woods & Kenny Segal.

7 oktober 2019 23:00 The Future Of Rock & Roll 080 – Plagiaat

Vandaag een uitzending met als thema plagiaat. Te gast in de studio is Phaedra Kwant en Bram heeft JB Meyers aan de lijn. Wanneer is een plaat plagiaat en wanneer is sprake van stom toeval? Je hoort een aantal spraakmakende muzikale voorbeelden.

30 september 2019 23:00 The Future Of Rock & Roll 079 – 20 beste songs van september

Vandaag de 20 beste songs van september volgens Bram! Je hoort muziek van On True Pairing, Sudan Archives, Dave Budha & Maan,The Pixies, Marike Jager, Kills Birds, Hiss Golden Messenger, Skylar Grey en Mariah Carey.

23 september 2019 23:00 The Future Of Rock & Roll 078 – Cowpunk

Bespiegelingen bij een tamelijk onduidelijk defenieerd muziekgenre dat begin jaren 8 in de in progressieve muziekkringen in de mode raakte en kort daarna van het wereldtoneel verdween. Vandaag staat de show in het teken van cowpunk, een genre wat een mix is van punk en country, en folk en blues. Je hoort muziek van The Gun Club, Lone Justice, Johnny Cash, Blood On The Sadle, Rank & File en Dwight Yoakam.

16 september 2019 23:00 The Future Of Rock & Roll 077 – Muziek in Films (quiz)

Je hoort muziek van Guns n’ Roses, Pixies, Roy Orbison, Simple Minds, Nick Cave, Kavinsky en Elton John. De vraag is uit welke films komt deze muziek je hoort het om 23:00 uur in The Future Of Rock & Roll met Bram van Splunteren.

9 september 2019 23:00 The Future Of Rock & Roll 076 – Muziek In Films

Vandaag is Sophia de dochter van Bram te gast en praten ze samen over de rol van muziek in films. Ook hangt regisseur Martin Koolhoven aan de lijn om zijn top 3 filmmuziek te onthullen. Je hoort o.a. muziek uit Once Upon A Time In Hollywood, Titanic, De Kleine Zeemeermin, Dirty Harry, Breaking Bad, Kill Bill, La La Land, Magnolia en The Big Lebowski.

2 september 2019 23:00 The Future Of Rock & Roll 075

Bram is weer terug van vakantie dus om 23:00 uur een fonkelnieuwe Future Of Rock & Roll op 40UP Radio. Nog een beetje in de post-holiday blues een programma waarbij Bram terugkijkt op zijn vakanties met zoon en geliefde en de muziek die daarbij hoort. Je hoort muziek van Skylar Grey, Brittany Howard, Alabama Shakes, Billie Eilish, Joan Baez, Jefferson Airplane, Black Crowes en Chris Robinson Brotherhood.

22 juli 2019 23:00 The Future of Rock & Roll 074 – Top 25 van 2019 (so far)

Vanavond Bram’s persoonlijke Top 25 van beste songs van de eerste helft van 2019. Met schitterende pop, jazz, rock, indie, hiphop, singer-songwriter en r&b van o.a. Wilco, Dave Budha, Ty Segall, Lil Nas X, Sheryl Crow, Big Thief, Caroline Polacheck, Charli XCX, Jaden, Andrew Bird, Ezra Collective, Louis Cole, Leif Vollebekk, Christian Lee Hutson, Brooke Candy, The Black Keys en The Psychedelic Porn Crumpets. Lekker veel onbekend, dus voor de nieuwsgierige luisteraar ook lekker veel te ontdekken.

15 juli 2019 23:00 The Future of Rock & Roll 073 – Stephen Emmer te gast

Te gast componist arrangeur Stephen Emmer. Bekend van postpunk band de Minny Pops, muziekblad Vinyl, div tunes voor tv programma’s (van Het Journaal tot RTL Boulevard), en de filmische muziek op zijn solo-albums, waarop hij o.a. heeft samengewerkt met LouReed, Julian Lennon en Chaka Kahn.

8 juli 2019 23:00 The Future Of Rock & Roll 072 – Six Song Story (1)

Een nieuw format vanavond, bedacht met muzikante Phaedra Kwant. Ze is te gast om het format ten doop te houden. Zes liedjes die een muzikaal verhaal vertellen, en die elk op de een of andere manier met het daarop volgende lied verbonden zijn. Door de plek waar ze opgenomen zijn, of door de songschrijver(s), muzikanten of producers die eraan werkten. Phaedra en Bram maakten er allebei een. Phaedra liet zich inspireren door haar muzikale held George Michael, en Bram door een van zijn favoriete bands, The Black Crowes. Met verder muziek van o.a. Alison Moyet, Elton John, de Rolling Stones, Jimmy Page, Billy Holiday en Was (Not Was). Hoe dat precies zit hoor je vanavond!

1 juli 2019 23:00 The Future Of Rock & Roll 071 – Giftige Liefde

Vandaag een uitzending ter lering en vermaak over de schaduwzijde van de liefde. Bedrog verraad, overspel, giftige pijlen in het hart. Over wanneer de haat net sterk is als de liefde.

24 juni 2019 23:00 The Future Of Rock & Roll 070 – Vinyl Party (3)

Vandaag de derde vinyl party in The Future of Rock & Roll met Bram van Splunteren. Met 70s, 80s, 90s en enkele recente pareltjes. Sade, Tex and the Horseheads, Josh T. Pearson, Visual, Cameo, Jason Lytle, Adam and the Ants, Rank & File, Robert Palmer, Kiss, Ted Hawkins en nog veel meer. Gespind door DJoy, Wilco de Bruin en ondergetekende.

17 juni 2019 23:00 The Future Of Rock & Roll 069 – Peter Frampton’s ‘Essentiele Elf’

Met Peter Frampton's 'Essentiele Elf', en enkele curiosa en collector's ítems van deze Engelse muzikant. Peter Frampton staat opeens weer volop in de belangstelling. Onlangs verscheen van hem het album Áll Blues', waarop hij bluesklassiekers speelt, maar ook kondigde hij onlangs zijn afscheidstoernee aan. Frampton lijdt aan een ongeneeslijke spierziekte en verwacht over enige tijd fysiek niet meer in staat te zijn op het podium te kunnen staan.

10 juni 2019 23:00 The Future Of Rock & Roll 068 – Top 20 vinyl singles

Vanavond Bram's favoriete 20 vinyl singles, waaronder enkele serieuze collector's items. De meeste dateren uit de jaren 80, de tijd dat Bram radio maakte voor KRO, VARA en VPRO. We horen platen van o.a. The Long Ryders, The Flirts, The New Christs, Don Dixon, Jerry Riopelle, Hambi & the Dance, Mickey Jupp, Was not Was, John Hiatt, Inner Circle, Hose en de Arnhemse band Princes of Peace.

3 juni 2019 23:00 The Future Of Rock & Roll 067 – Hit Of Shit III

Vandaag deel 3 van Hit Of Shit. Te gast zijn muzikante/dj Susanne Alt en programmeur van Q-Factory Everaldo Pechler. Ieder brengt 5 nieuwe nummers in en gezamenlijk met Bram wordt bepaald of het Hit of Shit is. Je hoort o.a. muziek van SonReal, The S.L.P. & Little Simz, Tuxedo, SONS, Nile Rogers & Chic, Drugdealer, Penelope Isles, Hollis Brown en Crackazat.

27 mei 2019 23:00 The Future Of Rock & Roll 066 – Easy Listening Special

Om 23:00 uur Bram van Splunteren met een zomerse uitzending van The Future Of Rock & Roll. Vandaag een rondje langs de Facebook vrienden van Bram. Wat houdt ze zoal bezig? Je hoort hun verhalen begeleidt door easy listening muziek van G.Love, Cisco Adler, BAILE & Kauf, Jack Johnson, Jordan Rage, Dilly Dally, War.

20 mei 2019 23:00 The Future Of Rock & Roll 065 – Bob Fosko

Te gast is Geert Timmers, beter bekend als Bob Fosko de zanger van de Raggende Manne. Met Bram praat Geert over leven en dood (3 maanden geleden werd bij hem uitgezaaide slokdarmkanker geconstateerd), over zijn muzikale opvoeding en over zijn favoriete muziek, van Johnny Jordaan tot Steely Dan, van Raymond van het Groenwoud tot Loudon Wainwright III, van Roberta Flack tot Mell uit Volendam, en nog veel meer. En zijn accordeon heeft hij ook mee!

13 mei 2019 23:00 The Future Of Rock & Roll 064 – Growing Up met Lewis van Splunteren

Vanavond praat Bram met zoon Lewis (36, docent/muzikant te Berlijn) overhoe hij de platenkast van zijn pa -en de daarmee gepaard gaande dromenen ambities voor zijn zoon-, overleefde. Een programma over muzikale opvoeding.Met muziek van Johnny Cash, Jennifer Rostock, Andrew Bird, The Fine Young Cannibals,The Black Crowes, Beck, Tom Petty, Bob Dylan, Bruce Springsteen, 2Pac en Lewisvan Splunteren.

6 mei 2019 23:00 The Future Of Rock & Roll 063 – Hit of Shit (2)

Vandaag deel 2 van Hit Of Shit. Te gast zijn muzikante Phaedra Kwant en muziekjournalist Menno Pot. Ieder brengt 5 nieuwe nummers in en gezamenlijk met Bram wordt bepaalt of het Hit of Shit is. Je hoort o.a. muziek van Madonna, Priests, She Keeps Bees, Alan Parsons, Holly Herndon, Fontaines D.C. en Vampire Weekend.

29 april 2019 23:00 The Future Of Rock & Roll 062 – Wie zijn de beste pop(rock/jazz)drummers van de wereld?

Wie zijn de beste pop(rock/jazz)drummers van de wereld? Drummer Leon Klaasse (Powerplay, Pilgrims, Lois Lane) koos een persoonlijke top 10,  en gastheer Bram voegde daar nog een 5-tal aan toe. Tipje van de sluier: John Bonham (Led Zeppelin), Stewart Copeland (The Police), Lars Ullrich (Metallica), Steve Gadd en Billy Cobham zijn in elk geval van de partij!

22 april 2019 23:00 The Future Of Rock & Roll 061 – Melbourne Bound

Vandaag hoor je een muzikaal reisverslag van een weekje Melbourne, Australie. Bram gaat er heen om zijn geliefde te zien. Een heuglijke gebeurtenis, zou je zeggen, maar waarom achtervolgt de blues hem dan? Of is hij het zelf die de blues steeds opzoekt? En waarom? Met muziek van o.a. Nick Cave, de Nederlands-Nieuwzeelandse band My Baby, de Nieuwzeelandse surfbands Marlin’s Dreaming en Mild Orange, Dick Dale, The Black Keys, Billy Gibbons, Elvis Presley, Memphis Minnie, Little Walter, David Bowie en Eddie Vedder.

15 april 2019 23:00 The Future Of Rock & Roll 060 – It’s the 80’s Baby! (3)

Wat was jouw favoriete album van 1982? In de serie 'IT'S THE 80's BABY!' vanavond het beste uit 1982. Met behalve Bram's favoriete singles en album tracks van dit zeer bijzondere popjaar aandacht voor de jaarlijstjes van o.a. Rolling Stone, NME en de Amerikaanse site Slicing Up Eye Balls. 1982 het jaar van 'Combat Rock' van The Clash, Michael Jackson's Thriller, Bruce Springsteen's Nevada, Toto's hitalbum IV, Judas Priest's 'Screaming for Vengeance' maar ook van Neil Young's bizarre electronica exercitie 'Trans', Deutsche Welle, Belgenpop en de Nederlandse Div. Verder was 1982 ook nog het jaar van New York, waar het bruiste van de nieuwe muziek: behalve hiphop, ook Laurie Anderson, Material en de Del Byzanteens. In deze uitzending verder nog Tom Waits, Gary Brooker, Chief Ebenezer Obey, Wall of Vodoo en Fad Gadget.

8 april 2019 23:00 The Future Of Rock & Roll 059 – Hit of Shit (1)

Vandaag de 1e‘Hit of Shit’ waarin nieuwe releases worden besproken door een pop-panel, bestaand uit muzikante/beeldend kunstenaar Martha Jane Settler (van Martha Jane & the Talisman) en (pop)journalist Mick Boskamp (Hitkrant, Playboy, Mannenzaken). Met nieuwe muziek van o.a. Trixie Whitley, Gosto, Pond, Ibibio Sound Machine, Typhoon, Anderson.Paak, Sky Ferreira en Niia.

1 april 2019 23:00 The Future Of Rock & Roll 058 – 40UP Vinyl Party 1

Vandaag de eerste 40up Vinyl Party met als gasten fotografe Patricia Steur, oud Oor hoofdredacteur Jan-Maarten de Winter en Peter Bartlema, beheerder van de FB groep Musica Longa Vita Brevis. Ze draaien hun favoriete vinylplaten, waaronder collector’s items van Willis Alan Ramsey, Del Byzanteens, Twinkle Stars, Jerry Riopelle & Bob Mosley, maar ook platen van bekende(re) namen als Led Zeppelin, Scott Walker, Stevie Ray Vaughan, Anneke Gronloh en Todd Rundgren.

25 maart 2019 23:00 The Future Of Rock & Roll 057 – Favoriete 20 albums aller tijden

Vandaag 20 tracks van Bram's 20 favoriete albums aller tijden met muziek van Fats Domino, The Kinks, Procol Harum, Traffic, Red Hot Chili Peppers, Loudon Wainwright, John Lennon, Supertramp, The Rolling Stones en Lucky Fonz III.

18 maart 2019 23:00 The Future Of Rock & Roll 056 – Te gast: Ellen ten Damme

Vandaag te gast Ellen van Damme! Samen praten ze niet alleen over de muziek die Ellen graag luistert maar ook over haar werk en haar toekomstplannen!

11 maart 2019 23:00 The Future Of Rock & Roll 055 – It’s the 80’s Baby! (2)

In de serie 'It's the 80's Baby!' vanavond het beste uit 1981. Met Bram's favoriete singles en album tracks van dit glorieuze popjaar (volgens The Guardian een minstens zo belangrijk jaar voor de pop als 1966), plus zijn top 10 van beste albums. Dat betekent muziek van o.a. Scritti Politti, New Order, Grandmaster Flash, Level 42, The Replacements, Rick James, Grace Jones, Black Uhuru, Japan, The Gun Club en Human League. Wat waren jouw hoogtepunten van 1981? Luister, vergelijk, en vooral: Geniet!

4 maart 2019 23:00 The Future Of Rock & Roll 054 – Ida Nielsen / JB Meijers

Bram belt vandaag met Ida Nielsen, de bassiste van Prince. Ze heeft net een nieuw album uit en gaat toeren door Nederland. En ook belt Bram met JB Meijers over de onlangs overleden frontman van Talk Talk, Mark Hollis.

25 februari 2019 23:00 The Future Of Rock & Roll 053 – Elektronische muziek, een algoritmische ontdekkingsreis

Een plaat van Thom Yorke vormt het begin van een kennismaking met voor Bram onbekende elektronische muziek op Spotify, van o.a. Boards of Canada, Skee Mask, DJ Koze, Daniel Avery, Kelly Lee Owens, Matthew Dear en Atoms for Peace.

18 februari 2019 23:00 The Future Of Rock & Roll 052 – It’s the 80’s Baby! (1)

Vandaag in de show de beste muziek van het jaar 1980. Je hoort Grace Jones, UB40, Mark Knopfler, Talking Heads, John Hiatt en Peter Hammill.

11 februari 2019 23:00 The Future Of Rock & Roll 051 – Te gast: Lucky Fonz III

Vandaag is Lucky Fonz III te gast bij Bram. Zijn nieuwe album Multimens staat centraal wordt uitgebreid besproken en toegelicht door Lucky Fonz III.

4 februari 2019 23:00 The Future Of Rock & Roll 050 – Reggaespecial t.g.v. geboortedag Bob Marley

Vandaag te gast Toine Tax, directeur van poppodium Doornroosje in Nijmegen en reggae kenner. Reden voor zijn bezoek is het feit dat Bob Marley deze week 74 jaar had geworden. Je hoort heerlijke en maar niet voor de hand liggende reggae van natuurlijk Bob Marley & The Wailers maar ook muziek van Koffee, Alborosie & Raging Fyah, The Skatalites, The Mighty Diamonds, Massive Attack & Horace Andy, Wild Belle, Burning Spear.

28 januari 2019 23:00 The Future Of Rock & Roll 049 – Te gast: Marc de Reus

Vandaag is funk specialist en oud bassist van De Div, Marc de Reus te gast. Je hoort de top 10 van favoriete funk nummers van Marc. En nummers van Wild Cherry, De Div, De Staat feat. Luwten, Lou Reed, Toro y Moi, Vulfpeck, Houseband, Sly & The Family Stone

21 januari 2019 23:00 The Future Of Rock & Roll 048 – The History Of Hip Hop

Vandaag omgedoopt tot The History of Hip Hop. In de studio zijn hiphop legendes All Star Fresh, Extince, Mc Miker G, Ricky D en initiators van deze speciale show ….

14 januari 2019 23:00 The Future Of Rock & Roll 047 – 10 leukste nummers @bramvsplunteren

Vanavond 10 leukste nummers van het jaar tot nu toe van Lizzo, Georgia, Billie Eilish, Helado Negro, Sharon van Etten en kleine ode aan Bobbie Gentry.

7 januari 2019 23:00 The Future Of Rock & Roll 046 – Te gast: DJ DNA @bramvsplunteren

Urban Dance Squad dj, en house pionier, DJ DNA is bijna 2 uur te gast in de 40up Studio. Met unieke platen uit zijn vinyl collectie, en prachtige verhalen over Urban Dance Squad, de begintijd van de hiphop en de house, zijn samenwerking met Eddy De Clerq en Afrikaanse muziek. DJ DNA (Arjen de Vreede) noemt zichzelf genreloos, dus er komt van alles voorbij: Naast house en (very) old school hiphop ook blues, jazz, garagerock, no wave, Belgenpop, Peppers, Mexicaanse en Zuidafrikaanse muziek. Wij beloven je een feest voor het avontuurlijke oor. Laat je bij de hand nemen door DJ DNA, en laat hem je muzikale mind openen.

24 december 2018 21:00 The Future Of Rock & Roll 045 – Track Of The Year 2018 ( No.12-1 ) @bramvsplunteren

Om 21:00 uur deel 3 van de Track Of The Year special van The Future Of Rock & Roll met Bram van Splunteren op 40UP Radio.  Te gast is vaste luisteraar Elze Meijering. In dit tweede uur hoor je het de nummer 12 tm de nummer 1. Je hoort nummers van Khruangbin, Sabrina Claudio, Justin Timberlake, Thom Yorke, Teyana Taylor en de nummer 1…..

24 december 2018 20:00 The Future Of Rock & Roll 044 – Track Of The Year 2018 (No. 26-13 ) @bramvsplunteren

Om 20:00 uur deel 2 van de Track Of The Year special van The Future Of Rock & Roll met Bram van Splunteren op 40UP Radio.  In dit tweede uur hoor je het de nummer 26 tm nummer 13. Te gast is Adeline van Lier om haar top 5 te laten weten.  Je hoort nummers van Fat Freddy’s Drop, Billie Eillish, Quavo, Lana Del Rey, Sunflower Bean, Westerman en Jungle By Night.

24 december 2018 19:00 The Future Of Rock & Roll 043 – Track Of The Year 2018 (No. 40-27) @bramvsplunteren

Vandaag om 19:00 uur een 3 uur lange Track Of The Year special van The Future Of Rock & Roll met Bram van Splunteren op 40UP Radio. In dit eerste uur hoor je het eerste deel van de Track Of The Year 2018 van nummer 40 tm 27. Je hoort nummers van Sofi Tukker, Broncho, Parquet Courts, Tirzah, Cardi B, Sharon van Etten en Goat Girl.

17 december 2018 23:00 The Future Of Rock & Roll 042 – Litte Criminals @bramvsplunteren

Vandaag als rode draad het album Little Crimimals van Randy Newman. Het vervolg in de zoektocht naar het mooiste nummer van 2018 en de tips van 40UP Radio collega’s Beatrice van der Poel, Vincent Bijlo, Vic van der Reijt en Leo van der Goot.

10 december 2018 23:00 The Future Of Rock & Roll 041 – Te gast Everaldo Pechler @bramvsplunteren

Vandaag de gast Everaldo Pechler, programmeur van Q-Factory.  Je hoort zijn top 5 dit jaar met onder andere Parquet Courts, IDLES. Bram belt met Matthijs Linneman die eigenhandig Lisa Portelli naar de Bitterzoet haalt a.s. woensdag.

3 december 2018 23:00 The Future Of Rock & Roll 040 – Vooruitblik op de Track van het jaar verkiezing @bramvsplunteren

Vandaag een vooruitblik op de Track van het jaar verkiezing. Je hoort alvast wat inzendingen van 40UP Radio collega’s, correspondentie met de VPRO over het stem systeem en de input van Barry Hay.

26 november 2018 23:00 The Future Of Rock & Roll 039 – Lilian Hak te gast @bramvsplunteren

Geen Americana, rock of hiphop dit keer maar veel filmische, en akoustische muziek. Te gast is muzikante Lilian Hak. Ze is een singer songwriter die ook dance en filmmuziek maakt. We horen haar 5 favoriete tracks van 2018, w.o. Julia Jacklin, Lera Lynn & Dylan LeBlanc, en David August, en Lilian deelt enkele gloednieuwe eigen demo’s met ons. Ook nog muziek van Ryuitchi Sakamoto, Billie Eilish, Robyn, David Crosby, plus de top 3 van 2018 van Barry Hay!

19 november 2018 23:00 The Future Of Rock & Roll 038 – One’sy Muller te gast @bramvsplunteren

Vandaag is One’sy Muller, presentator van Soul Night op NPO Radio 2. Je hoort muziek uit haar jeugd zoals The Hollies, Juan Luis Guerra, Otis Redding maar ook recente muziek van Childish Gambino, Cardi B, Kovacs, Hozier & Mavis Staples en Charles Bradley.

12 november 2018 23:00 The Future Of Rock & Roll 037 – Jan-Maarten de Winter te gast @bramvsplunteren

Vandaag is Jan-Maarten de Winter te gast, oud hoofdredacteur van muziekkrant OOR. Je hoort klassiekers van Garbage, Family, Jimmy Spheeris, Millie Jackson, Tom Jans, maar ook nieuwe muziek en future favorites zoals Rosalia, Sampha, Sharon van Etten, Fantastic Negrito en The Dreadnoughts.

5 november 2018 23:00 The Future Of Rock & Roll 036 – Song van het Jaar deel 1 @bramvsplunteren

Wat was dan het beste nummer van het jaar? 33 jaar geleden bedacht Bram van Splunteren voor het VPRO radioprogramma De Wilde Wereld de 'Song van het Jaar' verkiezing. Die bestaat nog steeds, nu onder de vlag van 3voor12. Het leek Bram leuk om dit jaar ook iets soortgelijks bij 40up te doen. Met de inbreng van de 40up luisteraars, en die van zijn (paar honderd) muziekvrienden op Facebook. Vanavond de eerste van een reeks uitzendingen over de mooiste, lekkerste, opwindendste, meest ontroerende en meest geestverruimende muziek van 2018. De uitzendingen zullen uiteindelijk resulteren in een Top 100 van 2018. Ter lering en vermaak. En verbreding van uw muzikale smaak. Mail je suggesties voor de Top 100 naar bram@40upradio.nl, of post ze op Bram’s Facebook pagina of op die van The Future of Rock & Roll. Oftewel, je hebt GEEN excuus meer om NIET mee te doen. En mee te luisteren!

29 oktober 2018 23:00 The Future Of Rock & Roll 035 @bramvsplunteren

Musica Longa Vita Brevis is een Facebookgroep waar vrijwel dagelijks R.I.P. berichten worden gepost over pas overleden popmuzikanten. Beheerder Peter Bartlema is te gast, en neemt met Bram van Splunteren door wie ons in de maand oktober zijn ontvallen. Niet alleen grote namen zoals Tony Joe White, Motown gitarist Wah Wah Watson, en Beatles sound-engineer Geoff Emerick worden herdacht, maar ook minder bekende artiesten zoals o.a. soca koning Mighty Shadow uit Tobago, de 18-jarige Chinese zangeres Du Yuwei, zanger Dominick Safuto van 60's doowop-groep Randy & the Rainbows ('Denise'!), en rapper Bolle Sevengang uit Amsterdam Zuidoost die een paar weken geleden op 19-jarige leeftijd werd doodgeschoten.

22 oktober 2018 23:00 The Future Of Rock & Roll 034 – Top 15 nieuwe tracks van oktober @bramvsplunteren

Vandaag de top 15 nieuwe tracks van oktober. Je hoort je nieuwe muziek van Daniel Romano, Lee Perry, Friggs, Mourn, Prince, Fidlar, Kendrick Lamar & Lil Wayne en een kleine ode aan Weezer.

15 oktober 2018 23:00 The Future Of Rock & Roll 033 – 40 jaar John Hiatt (deel 3) @bramvsplunteren

Vanavond het derde en laatste deel van Bram van Splunteren's 'magnum opus' over John Hiatt. Een muzikant met een dusdanig imposant oeuvre dat er 4 uur en 20 minuten radio nodig waren om er recht aan te doen, vond Bram. Met vanavond een interview met John Hiatt zelf over zijn nieuwe plaat 'The Eclipse Sessions’ en de top 25 van John Hiatt songs. Met demo's en zeldzame live opnamen.

8 oktober 2018 23:00 The Future Of Rock & Roll 032 @bramvsplunteren

De ingrediënten van vandaag zijn 10 nieuwe nummers van o.a. St. Vincent, Tom Yorke en BadBadNotGood feat. Little Dragon, 7 wat oudere en fragmenten uit het boek Een onbarmhartig pad van Gerwin van der Werf.

1 oktober 2018 23:00 The Future Of Rock & Roll 031 – 40 jaar John Hiatt (deel 2) @bramvsplunteren

Elke maandag van 23:00-00:00 uur hoor je Bram van Splunteren met The Future Of Rock & Roll op 40UP Radio. Vandaag deel 2 van de John Hiatt Special. Vandaag belt Bram met John Hiatt zelf en je hoort covers van een aantal van zijn mooiste nummers van o.a. BB King & Eric Clapton, Willie Nelson en Joe Cocker en muziek van zijn nieuwste album The Eclipse Sessions.

25 september 2018 20:00 The Future Of Rock & Roll 030 – De gastenlijst met Monique Klemann

In de 30ste aflevering van The Future Of Rock & Roll is Monique Klemann te gast. We krijgen een kijkje in de muzikale ziel van Monique. Samen Bram praat Monique over haar nieuwe solo-single, Lois Lane, Prince en haar favoriete zangeressen zoals Billie Holiday, Dusty Springfield en Lianne La Havas.

18 september 2018 20:00 The Future Of Rock & Roll 029 @bramvsplunteren

Vandaag hoor de 20 beste platen van september volgens Bram. Je hoort o.a. Richard Thompson, Teenage Wrist, Odd Nosdam, Dilly Dally, Ray Davies en ORB.

11 september 2018 20:00 The Future Of Rock & Roll 028 – 40 jaar John Hiatt (deel 1) @bramvsplunteren

Er is een nieuw album op komst en als echte John Hiatt fan kijkt Bram van Splunteren vanavond terug op de afgelopen 40 jaar dat hij John Hiatt al volgt.

4 september 2018 20:00 The Future Of Rock & Roll 027 – Te gast Chris Pureka @bramvsplunteren

Vandaag te gast Singer-songwriter Chris Pureka. Bram en Chris laten elkaar 5 favoriete platen horen. Je hoort je muziek van Gillian Welch, Nick Cave, Crosby, Stills, Nash & Young, Tracy Chapman en natuurlijk muziek van Chris Pureka zelf.

28 augustus 2018 20:00 The Future Of Rock & Roll 026 – Frank Zappa: The Big Note Special

Te gast is Parool journalist Erik Voermans en ze praten over The Big Note: A Guide To The Recordings Of Frank Zappa. "The Big Note: A Guide to the Recordings of Frank Zappa" is een meer dan 700 pagina’s tellend naslagwerk vol feiten en prachtige anekdotes over het werk van Frank Zappa. Aan de handvan persoonlijke favorieten van hem en van gastheer Bram van Splunteren, wordt je meegenomen op een muzikale trip door het oeuvre van Frank Zappa, aan het eind waarvan je haast niet anders dan fan van 'de meester' kunt zijn. Een reis met zowel bekend als zeer onbekend werk. Vanavond eerst in de radio-uitzending, maar mis ook de podcast niet want die is bijna 120 minuten lang.

21 augustus 2018 20:00 The Future Of Rock & Roll 025 – The Summer Of 2018 Killer Track Top 15 Special

Om 20:00 uur hoor je de beste nummers van de deze zomer volgens Bram van Splunteren in The Summer Of 2018 Killer Track Top 15. Je hoort muziek van Tirzah, Fat Freddy’s Drop, Alt-J, Sky Ferreira, Moses Sumney, Marc Ribot en Teyana Taylor.

14 augustus 2018 20:00 The Future Of Rock & Roll 024 – @bramvsplunteren met zijn zoon Jimi

Vandaag presenteert Bram het programma samen met zijn zoon Jimi. Ze draaien samen plaatjes en je hoort o.a. Jimi Hendrix, Dillinger, Rico & Sticks, Ome Omar & Weslo en The Boxer Rebellion.

7 augustus 2018 20:00 The Future Of Rock & Roll 023 – De Gastenlijst met Barry Hay (deel 2) @bramvsplunteren

Deze week het tweede deel met de rocker der rockers Barry Hay. Je hoort zijn favoriete nummers uit 7 verschillende decennia. Natuurlijk vergezeld door een aantal prachtige en zeer vermakelijke anekdotes.

31 juli 2018 20:00 The Future Of Rock & Roll 022 – De Gastenlijst met Barry Hay (deel 1) @bramvsplunteren

Deze week te gast de rocker der rockers Barry Hay. Je hoort zijn favoriete nummers uit 7 verschillende decennia. Natuurlijk vergezeld door een aantal prachtige en zeer vermakelijke anekdotes.

24 juli 2018 20:00 The Future Of Rock & Roll 021 – “Master Winwood” deel 3 @bramvsplunteren

In de slotaflevering van het radio/podcast 3-luik over Steve Winwood gaat het over zijn belangstelling voor latin music en zijn samenwerking met de Fania All Stars en Carlos Santana, over Talk Talk en Paul Weller voor wie Winwood’s muziek een inspiratie was, over zijn hits in de jaren 80, en over de reünie op het podium met vriend Eric Clapton in 2009. Met ook de handige Top 10 van beste Winwood nummers!

17 juli 2018 20:00 The Future Of Rock & Roll 020 – “Mijn Steve Winwood verhaal – deel 2” @bramvsplunteren

Steve Winwood heeft in de 55 jaar dat hij actief is in de muziek een rijk en gevarieerd oeuvre opgebouwd, en daarnaast met veel grote muzikanten samengewerkt. (Jimi Hendrix, Eric Clapton eva). Programmamaker en Winwood fan Bram van Splunteren volgde de ontwikkelingen van zijn idool door de jaren heen op de voet, en maakt er nu een 3-delige radioserie over. Vanavond in deel 2, de jaren 70 -met Winwood's band Traffic, en de samenwerking met o.a. John Martyn en Marianne Faithful-, en het begin van de jaren 80 waarin Winwood een solo-carrière start, en hits scoort met o.a. 'While You see a chance' en 'Valerie'.

10 juli 2018 20:00 The Future Of Rock & Roll 019 – “Steve Winwood en ik, zijn no. 1 fan” deel 1 @bramvsplunteren

Vandaag in het teken van "Steve Winwood en ik, zijn no. 1 fan”. Verhaal over hoe het zo gekomen is en hoe de muziek ons bij elkaar gebracht of beter gezegd mij bij hem. Het eerste deel gaat tot begin jaren 70, met zijn bands Spencer Davis Group, Traffic en Blind Faith (met Eric Clapton).

3 juli 2018 20:00 The Future Of Rock & Roll 018 – De Gastenlijst met Carol van Dyk

Vandaag weer “De Gastenlijst” dit keer te gast Carol van Dyk, de zangeres van Bettie Serveert. Je hoort haar 7 favoriete nummers uit 7 verschillende decennia van o.a. The Everly Brothers, Ramones, Beyonce en Pavement.

26 juni 2018 20:00 The Future Of Rock & Roll 017 – De Gastenlijst met Def P. @bramvsplunteren

In deel III van “De Gastenlijst” is de Hiphop legende Def P. van Osdorp Posse te gast. Ze praten over Osdorp Posse en je hoort 7 platen van zijn favoriete platen uit 7 verschillende decennia.

19 juni 2018 20:00 The Future Of Rock & Roll 016 – De Gastenlijst met Britt Stubbe @bramvsplunteren

Vandaag het tweede deel van “De Gastenlijst”. Dit keer is journalist Britt Stubbe te gast. Je hoort haar 7 van haar favoriete nummers uit verschillende decennia.

12 juni 2018 20:00 The Future Of Rock & Roll 015 @bramvsplunteren

Vanavond om 20:00 uur Bram van Splunteren met een expliciete aflevering van The Future Of Rock & Roll. Je hoort fragmenten uit erotische literatuur van Casanova, Anais Nin, Lodewijk van Deyssel en Stelle Bergsma. Muzikaal omlijst door muziek van Bryan Ferry, Tori Amos, N.E.R.D., Movement, Prince, Sabrina Claudio en The Verve.

5 juni 2018 20:00 The Future Of Rock & Roll 014 – De Gastenlijst met Constant Meijers @bramvsplunteren

Vandaag de start van een nieuwe radioserie “De Gastenlijst”. De eerste gast is Constant Meijers oud pop journalist en Neil Young aficionado Hij zal als eerste bepalen welke 7 liedjes uit 7 decennia popmuziek erop de lijst komen.

29 mei 2018 20:00 The Future Of Rock & Roll 013 – @bramvsplunteren

In het teken van Music To Do “It” To. Een sensuele uitzending dus met muziek van Dinah Washington, Francoise Hardy, Barry White, London Grammar, David Bowie, Queen en Beyonce.

22 mei 2018 20:00 The Future Of Rock & Roll 012 – Nana Adjoa te gast in de studio @bramvsplunteren

Vandaag is Nana Adjoa te gast. Samen met Bram praat Nana over triphop, Nina Simone, Nederlandse popmuzikanten in de USA. En de new wave van vrouwen in de pop, zoals Janelle Monáe, Courtney Barnett, Marian Hill, Kali Uchis en Beach House. Je hoort een aantal van haar favoriete nummers en Nana speelt live twee nummers.

15 mei 2018 20:00 The Future Of Rock & Roll 011 – Thema: Narcisme @bramvsplunteren

Vandaag een uitzending rond het modeverschijnsel “Narcisme”. Te gast zijn Barbara, Steven en Jeanet Manders, psychosociaal counselor. Natuurlijk begeleidt door de toepasselijke muziek van Alanis Morissette, Trixie Whitley, Sia, Counting Crows en Gavin Friday.

8 mei 2018 20:00 The Future Of Rock & Roll 010 @bramvsplunteren

Vandaag een kijkje in het muzikale dagboek van Bram van Splunteren. Je hoort Prince, Janelle Monae, Vanilla Fudge, Tom Petty and The Heartbreakers, The Last Poets en Sabrina Claudio.

1 mei 2018 20:00 The Future Of Rock & Roll 009 – Lilly Hiatt in de studio @bramvsplunteren

Vandaag te gast Lilly Hiatt! Ze speelt live en praat over haar derde album Trinity Lane, haar tour en haar vader John Hiatt.

24 april 2018 20:00 The Future Of Rock & Roll 008

Vandaag in The Future Of Rock & Roll deel 2 van de special rond Prince, te gast is Candy Dulfer. In deze unieke uitzending vertelt over Candy over haar samenwerking en vriendschap met Prince. Ook vertelt Candy over haar recent uitgekomen biografie Sax, Candy & Rock ’n’ Roll. Ook hoor je de mooiste Prince nummers die niet elke dag op de radio hoort en de verhalen die Candy daarbij vertelt.

17 april 2018 20:00 The Future Of Rock & Roll 007 – Prince Special Part 1

Bijna twee jaar geleden overleed Prince. Vandaag deel één van een tweedelig special over Prince. Te gast is Prince kenner Adam Bar Pereg. Hij praat samen met Bram van Splunteren over deze iconische popster en hoor je de minder bekende maar zeker niet onbeminde Prince nummers.

10 april 2018 20:00 The Future Of Rock & Roll 006 – Popquiz

Vandaag in de show Hester Carvalho, schrijfster van het boek 50 jaar Paradiso en muzikant John Binken de frontman van de Volendamse band Binke! Ze nemen het op tegen elkaar op in de eerste Future Of Rock & Roll Pop Quiz.

3 april 2018 20:00 The Future Of Rock & Roll 005 – Special guest: Jaap Boots

Te gast is vriend, muzikant en oud VPRO collega Jaap Boots. Bram en Jaap proberen elkaar in een muziekquiz af te troeven in een met muzikale pareltjes van o.a. Osdorp Posse, Al Green, Fats Domino, Nirvana, Pearl Jam en Nathaniel Rateliff & The Night Sweats. En ook hoor je twee nummers van het nieuwe album van Jaap Boots.

27 maart 2018 20:00 The Future Of Rock & Roll 004

Je hoort muziek van Prince, Willie Nelson, Elvis Costello, Rejjie Snow, Kendrick Lamar & The Weeknd en Chris Cornell

20 maart 2018 20:00 The Future Of Rock & Roll 003 – Talking Heads Special

Vandaag een special in het teken van Talking Heads. Je hoort de beste nummers van David Byrne en de zijnen maar ook Parquet Courts en XTC.

13 maart 2018 20:00 The Future Of Rock & Roll 002

Je hoort David Bowie, First Aid Kit, Ian Dury & The Blockheads, Justin Timberlake en David Byrne & St. Vincent.

21 februari 2018 15:07 The Future Of Rock & Roll 001

Wekelijks draait Bram van Splunteren een spannende mix van oud dat nog als nieuw klinkt, en nieuw dat oud en vertrouwd klinkt. In de eerste show muziek van Joan As Police Woman, Joe Walsh, Jackson Browne, Lowell George en Arcade Fire.

Door verder te bladeren of door op "Ik ga akkoord" te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het gebruik van de website te analyseren en onze marketingactiviteiten te ondersteunen.
privacy verklaring
Ik ga akkoord
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies