Hubert On The Air

The Guy That Plays Good Music Everywhere!”, zei de legendarische dj Wolfman Jack al in 1975. In de jaren ’80 was hij te horen op Hilversum 3 waar hij de Noenshow met Bram van Splunteren en Robert ten Brink en het roemruchte Op Slag van Maandag bij de KRO presenteerde. Hubert back on the Air, met muziek die je nergens anders hoort.

Donderdag 22:00 – 23:00 uur

Terugluisteren podcasts

Datum Titel
10 oktober 2019 22:00 Hubert On The Air 110 – Malford Milligan Live!

Om 22:00 Hubert On The Air met Hubert van Hoof op 40UP Radio. Begin jaren '90 maakte Malford Milligan als Blues, Gospel en Soul-zanger furore met de legendarische band Storyville uit Austin,Texas. Daar ontmoette hij later Eindhovenaar Jac Hustinx (Shiner Twins. Dat leidde tot een vruchtbare samenwerking, een aantal platen en (ook Nederlandse) toernees begin deze eeuw. In 2018 bracht Malford, samen met de door Hustinx opgerichte Southern Aces de elpee Life Will Humble You uit die hoog scoorde in vele jaarlijstjes. Momenteel toert het gezelschap langs de Nederlandse theaters met collega Johan Derksen. In dit uur een selectie uit hun optreden tijdens Blues Peer 2019 in België. Luister naar Malfords versie van I've Got Dreams To Remember, sluit je oren en dan hoor je dat Otis Niet Dood Is!

3 oktober 2019 22:00 Hubert On The Air 109

Toetsenveteraan Geraint Watkins (ook bekend via Dave Edmunds,Nick Lowe en Van Morrison) maakte weer eens nieuwe plaat: Rush Of Blood. Ilse De Lange wordt gekoppeld aan maestro T-Bone Burnett. Singer-songwriters Shane Alexander en Chris Smither laten van zich horen en Braindogs (met Micha Den Haring, Ripoff Raskolikov en Ian Siegal) brengen een ode aan Tom Waits.

26 september 2019 22:00 Hubert On The Air 108 – The Originals deel 18

In deze aflevering van The Originals veel blues van Alexis Corner tot Howlin' Wolf. Ook een aantal originals van de soloplaat van meester-toetsenist Reese Wynans en komen Gouden Doden Art Neville, Dave Bartholomew en Dr. John uit New Orleans aan bod.

19 september 2019 22:00 Hubert On The Air 107 – The Originals deel 17

Bij veel 40UP-luisteraars behoren The Animals tot de soundtrack van hun jeugd met hits als It's My Life, Don't Let Me Be Misunderstood, We've Gotta Get Out Of This Place en natuurlijk hun versie van The House Of The Rising Sun. Na een carriere van 57 jaar neemt zanger Eric Burdon afscheid met een tournee. Op 30 september zijn hij en The Animals nog te zien in AFAS Live in Amsterdam. Als voorproefje in de uitzending van vandaag een selectie uit een optreden in Theater Heerlen in 2013.

12 september 2019 22:00 Hubert On The Air 106- Folk

In de aflevering van vandaag alleen maar folkklanken: van de Engelsen Bennett Wilson & Poole en Michael Chapman tot de Schotten Kris Drever en James Yorkston. Ook de iconische plaat Trout Steel van Mike Cooper uit 1970 komt aan bod.

5 september 2019 22:00 Hubert On The Air 105 – Sounds in Venlo

In deze aflevering een ruime bijdrage van Bo Diddley. De aanleiding is het 35-jarig bestaan van Sounds in Venlo. Bo vereerde de beste platenzaak van Nederland ooit met een bezoek en is sindsdien een soort patroonheilige daar. Rock 'n Roll Heaven is sowieso goed vertegenwoordigd met Gary Duncan van de Quicksilver Messenger service, gitarist Neil Casal (actief bij Ryan Adams en Chris Robinson) en Muscle Shoals-legende Donnie Fritts.

29 augustus 2019 22:00 Hubert On The Air 104 – The Originals deel 16

Vandaag Zomerhits in The Originals. Bekende hits van André Van Duin tot Marco Borsato en van Gloria Estefan tot KC and The Sunshine Band. Ook Llorando Se Fue, het Boliviaanse origineel van de latere monsterhit Lambaba is te horen. Lees meer over het ongelofelijke verhaal erachter via originals.be van samensteller Arnold Rypens.

22 augustus 2019 22:00 Hubert On The Air 103

In deze aflevering Little Steven en Bruce Springsteen als Brothers In Arms. Verder een aantal Texanen als Jesse Dayton, Garrett T.Capps, George Jones en Delbert McClinton. Maar ook dames als Sarah Potenza en Elles Bailey zijn te horen.

15 augustus 2019 22:00 Hubert On The Air 102 – The Neville Brothers Live

Kort nadat New Orleans-iconen Dr.John en Dave Bartholomew eerder dit jaar naar Rock 'n Roll Heaven vertrokken werden ze gevolgd door Art Neville, toetsenist en zanger van The Neville Brothers en spil in de ultieme funkband The Meters. Vandaar vandaag als hommage een uur lang The Neville Brothers Live! Een jaar nadat orkaan Katrina New Orleans teisterde stonden de Neville's als headliners op Blues Peer in België. Absoluut hoogtepunt daar was hun versie van Randy Newman's Louisiana 1927. Dat was de énige (indirecte) verwijzing naar de ramp die ze overkwam. Grote klasse!

8 augustus 2019 22:00 Hubert On The Air 101 – Willy Deville Special

Tien jaar geleden, op 6 augustus 2009 overleed Willy DeVille. Nergens was de zanger en songwriter buiten de VS zo populair als in Nederland en vele amigos bewaren mooie herinneringen aan hem. Zo ook Hubert. Vandaar vandaag een heel uur Willy! Na een concert in 1990 heeft hij zijn vriendin en chihuahua opgeborgen in het hotel en trekken we naar een bruin café aan de overkant van het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht. Daar converseren we een paar uur lang over zijn favoriete plaatjes, obscure b-kantjes, rock 'n roll én Victory Mixture, zijn ode aan de muziek en de stad waar hij toen woonde: New Orleans.

1 augustus 2019 22:00 Hubert On The Air 100

In alweer de 100e aflevering van dit programma bij 40UP Radio blue-eyed soul van Boz Scaggs tot de Teskey Brothers, hardcore soul van The Mehanan Street Band en Charles Bradley. Maar ook Boss Bruce en Buddy & Julie Miller laten van weer van zich horen. En ook een mooie zomerhit die er geen is: van Bill Callahan.

25 juli 2019 22:00 Hubert On The Air 099 – The Originals deel 15 – Brazoriginals

Laatste donderdag van de maand dus staat de uitzending in het teken van The Originals. Vanwege de zomer én het feit dat bossanova-legende João Gilberto onlangs overleed deze keer een aflevering met louter Braziliaanse nummers in The Originals. Uiteraard komt Gilberto zelf aan bod, maar ook bijvoorbeeld de originele versies van Girl From Ipanema en Mas Que Nada. En ook Eén Kopje Koffie van VOF De Kunst komt uit Brazilië, maar dat heeft dan weer níets met koffie te maken...

18 juli 2019 22:00 Hubert On The Air 098 – Ladies Time

In Ladies Time vandaag weer een bont gezelschap dames: De Maastrichtse Nachtegaal Beppie Kraft bezingt het leven in een lied van Michel Sardou, terwijl native daughter Riannon Giddens op twee fronten tegelijk werkt. De Italiaanse Rina Ketty brengt in het Frans een ode aan de hoofdstad van Uruguay: Montevideo. Accordeoniste Yvette Horner raast voorbij in Train D'Enfer en Joni Mitchell mijmert 50 jaar later over Woodstock.

11 juli 2019 22:00 Hubert On The Air 097 – I.M. Dave Bartholomew

Kort na Dr. John vertrok een ander icoon uit New Orleans naar Rock 'n Roll Heaven. Dave Bartholomew werd 100 jaar en schreef tijdens zijn omvangrijke carriere meer dan 4000 liedjes.Hij was niet alleen arrangeur,bandleider en co-auteur van talloze Fats Domino-hits,maar ook rapper avant-la-lettre in het fantastische nummer The Monkey uit 1957.Verder lijkt het titelnummer We Get By van de nieuwe CD van Mavis Staples verdacht veel op Crazy Love van Van Morrison en heeft Candy Dulfer voor haar song Europa wel héél goed geluisterd naar Harlem Nocturne van The Viscounts. (On)gelukkig toeval of plat plagiaat?Check It Out!

4 juli 2019 22:00 Hubert On The Air 096 – De Liefde, De Dood en Oklahoma

De Liefde, De Dood en Oklahoma zijn gespreksonderwerpen in deze aflevering. En een aantal Western Stars laten van zich horen. Zoals Sturgill Simpson, Terry Klein, David Frizell & Shelley West en Buddy & Julie Miller. Maar de grootste blijft Bruce Springsteen.

27 juni 2019 22:00 Hubert On The Air 095 – The Originals deel 14

Laatste donderdag van de maand dus In The Originals van vandaag een aantal nummers uit de jongste platen van Van Morrison en Ry Cooder. Uit The Prophet Speaks van Van onder meer oerversies van Gonna Send You Back Where I Got You From, Laughin' And Clownin' en Love is A Five Letter Word. Uit Ry Cooder's Prodigal Son een aantal gospels van de Pilgrim Travelers, de Heavenly Gospel Singers en The Stanley Brothers. Ook Ray Charles en Michael Jackson komen ter sprake.

20 juni 2019 22:00 Hubert On The Air 094 – I.M. Dr. John

Mocht Dr.John toch niet in Rock 'n Roll Heaven terecht gekomen zijn na al die hommages hier bij 40UP Radio dan kan dit uurtje met de doctor op zijn best als laatste zetje helpen! We horen hem o.a. met The Band, Etta James, Van Morrison en zijn piano-compaan Allen Toussaint. Als bonus een kleine selectie live-opnamen van het optreden met zijn band The Lower 911 op Blues Peer 2010. Voor beginnende die-hard fans is er zijn (auto)biografie Under A Hoodoo Moon!

13 juni 2019 22:00 Hubert On The Air 093

Ouderwets en toch nieuw werk van singer-songwriters Tim Knol,Frankie Lee,Brad Armstrong en vader en zoon Earle.Ook de bands Hollis Brown en The Dream Syndicate zijn vertegenwoordigd.

6 juni 2019 22:00 Hubert On The Air 092 – Pinkpop Memories!

50 jaar Pinkpop,dus is het D-day vandaag! Aan de vooravond van Pinkpop 1980 werd Hubert, samen met een paar intieme muziekvrienden uitgenodigd voor een kleine houseparty op een Maastrichtse hotelkamer door toetsenman Seth Justman en zanger Peter Wolf van The J.Geils Band. En een party werd het met Wolf als DJ en Justman als zijn side-kick.De playlist spreekt voor zich!

30 mei 2019 22:00 Hubert On The Air 091 – The Originals deel 13

In deze aflevering van The Originals onder meer een aantal eerste opnamen rond Primal Scream, Rod Stewart en The Magpie Salute, maar ook een fikse dosis jazz rond werk van Kamasi Washington en Miles Davis.

23 mei 2019 22:00 Hubert On The Air 090

Op zijn nieuwe plaat Baby Please Come Home doet rootsrocker Jimmie Vaughan waar hij goed in is:het opfrissen van obscure liedjes en vergeten pareltjes uit de blues en rhythm & blues van bijvoorbeeld Lloyd Price,Jimmy Reed of Clarence Gatemouth Brown. De weduwe en manager van J.J. Cale verzamelden onuitgebracht werk voor de CD Stay Around.En Dan Penn brengt een ode aan Memphis,de stad waar -toeval bestaat niet- Dusty Springfield 50 jaar geleden een iconisch album opnam.

16 mei 2019 22:00 Hubert On The Air 089 – The Ramones als doping?

The Ramones als doping? Sommige wielrenners zijn er gek op.Vandaar dat Mathieu van der Poel de Amstel Gold Race won!Ook Jason Ringenberg steekt de loftrompet over de punk-iconen: hij speelde ooit met hen als voorprogramma...De blues komt deze keer van Matt Andersen en Van Morrison,soul van krasse knar Ural Thomas en de mooiste recente Careless Love is die van Zwitser Hank Shizzoe.

9 mei 2019 22:00 Hubert On The Air 088 – Ladies Time

De dames hebben een Female Top 2000 niet nodig om regelmatig bij Hubert gehoord te worden. Anders gezegd:het is weer eens Ladies Time met vandaag onder meer de invloed van Dusty Springfield op bijvoorbeeld Yola en Weyes Blood.Maar ook Patti Griffin, Carole King, Kyla Brox en Riannon Giddens zijn te horen.

2 mei 2019 22:00 Hubert On The Air 087 – Richmond Fontaine Live

In de aflevering van vandaag uiteenlopende, maar fraaie klanken van onder meer Danny Vera, Steve Earle, Weyes Blood en William Tyler.

25 april 2019 22:00 Hubert On The Air 086 – The Originals deel 12

Laatste donderdag van de maand dus staat de uitzending in het teken van The Originals. In The Originals blijkt vandaag dat twee grote hits van The Walker Brothers, The Sun Ain't Gonna Shine Anymore en Make It Easy On Yourself, helemaal niet van henzelf zijn.En dat Misirlou van surfkoning Dick Dale oorspronkelijk een Grieks volksliedje is dat al in 1927 voor het eerst op plaat werd gezet!

18 april 2019 22:00 Hubert On The Air 085 – Richmond Fontaine Live

Vandaag Richmond Fontaine Live! Richmond Fontaine is/ was een inmiddels bekende de alternatieve countryband uit Portland Oregon. Zanger en leadgitarist Willy Vlautin heeft ook een aantal boeken geschreven en is tegenwoordig in de weer als lid en songwriter met de band The Delines. Deze plaat The Imperial is ook hier bij 40UP Radio lovend ontvangen. Binnenkort geven ze concerten in Nederland. In mei 2007 was Willy met Richmond Fontaine te gast bij het Cultureel Podium Maria Roepaen in Ottersum en uit dat concert vandaag een mooie selectie.

11 april 2019 22:00 Hubert On The Air 084- Texas Time

In de uitzending van vandaag veel muziek uit Texas met onder meer Don Walser, James Steinle en Hayes Carll. Steve Earle maakte een tributeplaat rond het werk van Guy Clark, exact tien jaar na zijn hommage aan Townes van Zandt. En de indie-rockers van Mercury Rev deden een remake van Bobby Gentry's tweede album uit 1968 getiteld Delta Sweete Revisited met allemaal dames op zang.

4 april 2019 22:00 Hubert On The Air 083 – Dodenherdenking

De afgelopen tijd vertrokken weer een aantal prominente muzikanten naar Rock 'n Roll Heaven: gitaristen Reggie Young en Dick Dale, zangers Scott Walker, André Williams en drummer Hal Blaine. In deze aflevering komen ze allemaal aan bod. Als bonus een interview met Dick Dale begin jaren '90 over de ballen van Quentin Tarantino, gitaarfabrikant Leo Fender en snaren zo dik als telefoonpaal draden!

28 maart 2019 22:00 Hubert On The Air 082 – The Originals deel 11

Vandaag in The Originals veel soul van o.a. William Bell,Don Bryant en Ann Peebles, een aantal Percy Mayfield classics en Zydeco klanken van Boozoo Chavis en Clifton Chenier.

21 maart 2019 22:00 Hubert On The Air 081

Vandaag onder meer: Australië wat vertegenwoordigd wordt door The Go-Betweens, de Rolling Blackouts en The Teskey Brothers. En Amy Helm is druk met bluesmannen Matt Andersen,Luther Dickinson en zichzelf. Bij de Tedeschi Trucks Band is Marcus King te gast in een ode aan Joe Tex.

14 maart 2019 22:00 Hubert On The Air 080

Vandaag is de Tedeschi Trucks Band van de partij evenals unsung hero Reese Wynans. De toestenvirtuoos speelde met alles en iedereen en vooral Stevie Ray Vaughan. Na 50 jaar werd zijn eerste soloplaat geproduceerd door Joe Bonamassa, die, toeval bestaat niet,-ook druk in de weer was met krasse knar John Mayall. En Malford Milligan zingt Stephen Bruton.

7 maart 2019 22:00 Hubert On The Air 079 – Treurblues

In deze aflevering treurblues, want Bill Sims jr. van de Heritage Blues Orchestra is overleden. Maar ook jubelblues: Barrelhouse bestaat 45 jaar. Verder komen de Teskey Brothers niet uit Muscle Shoals, Alabama, knipoogt Durand Jones vet naar Curtis Mayfield en zingen Garrett T Capps en James Steinle zij aan zij.

28 februari 2019 22:00 Hubert On The Air 078 – The Originals deel 10 – Louisiana

Vandaag in The Originals een heel uur Louisiana met louter Cajun en Zydecomuziek. Met beroemde Originals van o.a. Allons A Lafayette, in Nederland in 1991 een hit voor Captain Gumbo,  Joli Blon, Zydeco Non Pas Salés en de oerversie van de wereldhit Travailler C'Est Trop Dur.

21 februari 2019 22:00 Hubert On The Air 077 – Ladies Night

Het is weer Ladies Night bij Hubert. In de aflevering vandaag hoor je Mari Wilson, Irma Thomas, Cocktails Slippers, Edith Piaf en Eddi Reader.

14 februari 2019 22:00 Hubert On The Air 076

In de aflevering vandaag onder meer Belgische swing van The Boogie Beasts en Tiny Legs Tim, harde soul van Fantastic Negrito, retrosoul van Durand Jones en country-noir soul van The Delines.

7 februari 2019 22:00 Hubert On The Air 075

In de uitzending van vandaag onder meer Rosanne & Johnny Cash en Bruce Springsteen, via Townes van Zandt, Lucinda Williams en Willie Nelson. Ook een kleine ode aan singer-songwriter en cultfiguur Blaze Foley uit de muziekscene van Austin, Texas over wie onlangs de documentaire film “Blaze" verscheen.

31 januari 2019 22:00 Hubert On The Air 074 – The Originals deel 9

Laatste donderdag van de maand dus staat de show in het teken van The Originals. In The Originals van vandaag een flinke dosis nummers uit de dubbele witte van The Beatles, maar ook komen onder meer hippieband Caravan en de Duitse prog-rockers Amon Düül aan bod.

24 januari 2019 22:00 Hubert On The Air 073 – Hommage aan Buddy Holly

Op 3 februari 2019 is het 60 jaar geleden dat rock 'n roll legende Buddy Holly, samen met Ritchie Valens en The Big Bopper op 22-jarige leeftijd om het leven kwam bij een vliegtuig-ongeluk in Clear Lake, Iowa. "The Day The Music Died”, zou Don McLean later erover zingen. In deze aflevering een hommage aan een van de pioniers van de popmuziek met bekend en onbekend werk, een aantal mooie covers én een exclusief gesprek dat Hubert in 1996 had met de dame achter een van de beroemdste liedjes ter wereld: Peggy Sue Gerron, die zelf onlangs op 78-jarige leeftijd overleed. Ze vertelt o.a. over het ontstaan van het liedje, wat het voor haar betekende, haar invloed op Buddy en zijn nalatenschap voor de muziek.

17 januari 2019 22:00 Hubert On The Air 072

In de uitzending van vandaag een flinke dosis live-werk van Jason Isbell, Litte Steven en Bruce Springsteen. En Van Morrison is op zijn 73ste productiever dan ooit: hij leverde maar liefst vier albums af in krap twee jaar tijd, waarvan twee met jazzcat Joey Defrancesco.

10 januari 2019 22:00 Hubert On The Air 071

De uitzending van vandaag staat geheel in het teken van Muscle Shoals, het legendarische plaatsje in Alabama waar zoveel fantastische deep-soul gemaakt is. Onlangs verscheen de tributeplaat Small Town Big Sound met bijdragen van o.a. Keb Mo, Candi Staton en Delbert McClinton. Ook een mooie tributeplaat is Cover Me rond componist en cultfiguur Eddie Hinton, die o.a. Breakfast In Bed voor Dusty Springfield schreef. Hedendaagse Muscle Shoals soul komt van Willie Hightower.

3 januari 2019 22:00 Hubert On The Air 070 – Olabelle Live 2007

Amy Helm is de dochter van Band-drummer Levon Helm en oprichtster van de folk, country en gospelband Olabelle. In 2007 debuteerden ze in Nederland op het Blue Highways Festival in Utrecht en hun optreden was meteen een van de hoogtepunten dat jaar. In de uitzending van vandaag laten we een selectie horen uit dat optreden.

27 december 2018 22:00 Hubert On The Air 069 – The Originals deel 8

Laatste van de maand dus een aflevering van The Originals. In de laatste aflevering van The Originals van 2018 onder meer een flinke dosis blues met een aantal songs uit bijvoorbeeld het repertoire van Riannon Giddens en Ry Cooder,maar ook de oerversie van What Are You Doing On New Year's Eve uit 1947.

20 december 2018 22:00 Hubert On The Air 068 – Best of 2018

In de uitzending van vandaag de beste, dan wel mooiste songs en albums van het jaar 2018 volgens Hubert. Song van het jaar was The World Is On Fire van American Aquarium (die nipt California Burning van DeWolff versloeg...) en verrassend op nummer 1, het album An Average Woman van de Nederlandse Christien Oele oftewel VanWyck! Proficiat en check her out!

13 december 2018 22:00 Hubert On The Air 067 – Christmas

In Hubert's Kerstshow onder meer recent werk van Rodney Crowell en JD McPherson, stokoude kerstblues van Tampa Red en Eric Clapton én Limburgs Kerstleed van Arno Adams en Ivo Rosbeek.

6 december 2018 22:00 Hubert On The Air 066

In de uitzending van vandaag een rondje Trump-bashing met usual suspects Bob Dylan en Elvis Costello. Ook het Limburgse Lefkimmi en de Turkse Gaya Su Akyol.

29 november 2018 22:00 Hubert On The Air 065 – The Originals deel 7

Laatste donderdag van de maand dus in Hubert On The Air tijd voor The Originals. In deze aflevering van The Originals een aantal nummers uit de laatste CD van Southern Hero Greg Allman en ook rond het werk van die andere onlangs overleden Swamp Rat Tony Joe White. Maar bijvoorbeeld ook de oerversie van Take Time To Know Her dat we vooral kennen van Percy Sledge én het nummer waar Ronnie Flex en Maan hun "Blijf Bij Mij" vandaan hebben...

22 november 2018 22:00 Hubert On The Air 064

In de aflevering van vandaag relatieve nieuwkomers als Garrett T.Capps, J.P. Harris en Daniel Romano, maar ook oudgedienden als de Texas Tornados, John Hiatt en Nick Lowe komen aan bod.

15 november 2018 22:00 Hubert On The Air 063

Om 22:00 uur Hubert van Hoof met Hubert On The Air. Nederlandse artiesten zuchten onder de vloek van platte coverbands. Risicomijdende clubs boeken hen steeds vaker ten koste van 'originals'. Daarom in dit uurtje een steun in de rug met een ferme dosis Dutch Design van oudgedienden als BJ Baartmans en JW Roy, maar ook nieuwkomers Etan Huijs en Van Wijck zijn te horen. En qua buitenland zijn Spencer Bohren,Willie Nelson en Chris Stapleton van de partij. Evenals the late great Tony Joe White.

8 november 2018 22:00 Hubert On The Air 062 – Special Den Grooten Oorlog

Terwijl in ons land het carnaval losbarst wordt in België,Frankrijk en Groot-Brittanië op 11 november de Wapenstilstand van de Eerste Wereldoorlog herdacht. Dat is dit jaar exact een eeuw geleden. Daarom loopt de Eerst Wereldoorlog als een rode draad door dit uurtje met het aangrijpende 1917 van David Olney tot Soldiering On van Mary Gauthier.

1 november 2018 22:00 Hubert On The Air 061

In de uitzending van vandag o.m. Engelse folk van The Breath en Bennet Pool Wilson, maar ook The Wood Brothers en Malford Milligan zijn van de partij.

25 oktober 2018 22:00 Hubert On The Air 060 – The Originals deel 6

Om 22:00 uur Hubert van Hoof met Hubert On The Air. De uitzending van vandaag is weer een aflevering van The Originals, waaronder een aantal rond Aretha Franklin. De oorprong van Chain Of Fools is bijvoorbeeld een gospel! En voor wie denkt dat "Every Little Thing She Does Is Magic" van The Police , het original is…mis! Sting nam het vijf jaar eerder al eens op met zijn band Strontium 90. Dit en nog meer leuke weetjes hoor je in Hubert On The Air.

18 oktober 2018 22:00 Hubert On The Air 059 – Ramblin Roots & Take Root Special 2018

De uitzending van vandaag staat geheel in het teken van de festivals Ramblin’ Roots in Utrecht en Take Root in Groningen. Met o.a American Aquarium, Garrett T.Capps, Alejandro Escovedo, Trampled By Turtles Marlon Williams, Father John Misty en Kurt Vile.

11 oktober 2018 22:00 Hubert On The Air 058 – Vier Veteranen

In de uitzending van vandaag vier keer veteranen genaamd Paul: Paul McCartney, Paul Simon, Paul Carrack en Paul Weller. Verder te horen zijn o.a. Boz Scaggs en Ace-gitarist Doyle Bramhall.

4 oktober 2018 22:00 Hubert On The Air 057 – Protest en verzetsliederen

In de uitzending van vandaag onder meer een aantal aangrijpende protest en verzetsliederen van Marc Ribot tot Richard Thompson en van Gianmaria Testa tot Tom Waits.

27 september 2018 20:00 Hubert On The Air 056 – The Originals deel 5

Het is de laatste show van de maand dus weer tijd voor The Originals. Blueberry Hill associeert iedereen met Fats Domino, maar oorspronkelijk werd het nummer al 15 jaar eerder uitgebracht in Hollywood! Verder een aantal nummers rond Chuck Berry, klassieke gospels én een paar Originals uit Van Morrison's album Roll With The Punches.

20 september 2018 20:00 Hubert On The Air 055

In de uitzending van vandaag onder veel meer fraaie retroklanken van Tami Neilson en Marlon Williams, covers van Candi Staton en Jimi Lafave en originals van Slim Harpo en Lazy Lester.

13 september 2018 20:00 Hubert On The Air 054 – Paul Simon Special

Dit jaar neemt Paul Simon afscheid met een laatste tournee. Bij die gelegenheid vandaag een aangepaste special. In 1991 ontmoette Hubert Paul Simon in Parijs en sprak met hem onder meer over de relatie tussen Braziliaanse en Afrikaanse muziek op het album Rhythm Of The Saints. Ook vertelt hij over de rol van Los Lobos op Graceland, de roots van Paul in reggae en gospel én de allermooiste cover van Bridge Over Troubled Water door....Aretha Franklin!

6 september 2018 20:00 Hubert On The Air 053 – 1 jaar gestopt met roken

Precies een jaar geleden is Hubert gestopt met roken. Vandaar een aantal liedjes over roken. Van Tex Williams tot Muddy Waters. Ook natuurrampen komen aan bod én het 35-jarig jubileum van multimuzikant en producer BJ Baartmans.

30 augustus 2018 20:00 Hubert On The Air 052 – The Originals deel 4

De laatste donderdag van de maand dus  is er aandacht voor The Originals bij Hubert, samengesteld door de Belgische pop-professor Arnold Rypens.Vandaag een aflevering in zuiderse sferen met o.m. Braziliaanse,Mexicaanse en Italiaanse Originals én de klassieke compositie waar de Nokia Ringtone vandaan komt…

23 augustus 2018 20:00 Hubert On The Air 051 – Ladies Time

Het is weer eens Ladies Time in deze aflevering met onder meer Shannon Shaw, Hannah Williams, Gretchen Peters en Aretha Franklin op haar best!

16 augustus 2018 20:00 Hubert On The Air 050 – Eeuwige Zomerhits

Deze keer weer een zomerse aflevering met een aantal van Hubert's Eeuwige Zomerhits: van Adreano Celentano tot Francoise Hardy.Maar ook zonnige klanken van Bob Brozman tot Gaby Pahinui.

9 augustus 2018 20:00 Hubert On The Air 049

In de aflevering van vandaag veel blues van o.a. Buddy Guy, B.B. King en Blind Willie Johnson. Maar ook fijne klanken van Ry Cooder, Boz Scaggs en The Wood Brothers.

2 augustus 2018 20:00 Hubert On The Air 048 – Summertime 2

In de de aflevering van vandaag het ultieme zomergevoel in liedjes van Bobby Valentino, Georgie Fame en Billy Stewart. Maar ook obscure Northern én Spaanse soul plus de Sahara Blues van Tinariwen.

26 juli 2018 20:00 Hubert On The Air 047 – The Originals deel 3

Vandaag weer in het teken The Originals. In de aflevering van vandaag een aantal reggae-originals maar ook oorspronkelijke nummers uit The Great American Songbook, Frank Sinatra en Bob Dylan.

19 juli 2018 20:00 Hubert On The Air 046 – Summertime

Een aflevering in zomerse sferen met veel oude reggae. Je hoort The Pioneers, Derrick Morgan, Astrud Gilberto, Amy Winehouse The Neville Brothers en Jimmy Thakery.

12 juli 2018 20:00 Hubert On The Air 045 met John Hiatt

Een speciale uitzending waarbij Hubert met John Hiatt praat over zijn favoriete platen.

5 juli 2018 20:00 Hubert On The Air 044

In de uitzending van vandaag een flinke dosis gospel van o.a. The Five Blind Boys Of Alabama en de Staple Singers, maar ook retroklanken van o.a. Tami Neilson en Marlon Williams.

28 juni 2018 20:00 Hubert On The Air 043 – The Originals deel 2

Vandaag weer een aflevering van The Originals. Met onder veel meer oorspronkelijke versies van nummers van The Kinks, Joe Tex en Tom Waits.

21 juni 2018 20:00 Hubert On The Air 042 – Het Uur Van De Wolf

Deze keer een Theme Time Radio uitzending getiteld Het Uur Van De Wolf. Met een hele roedel wolvenliedjes,maar ook o.a. Wolfman Jack,Peter Wolf en Los Lobos.

14 juni 2018 20:00 Hubert On The Air 041 – Ramblin Roots festival & Tare Root festival

In de uitzending van vandaag een ruime vooruitblik op de komende festivals Ramblin Roots in Utrecht en Tare Root In Groningen. Je hoort muziek van Trampled By Turtles, Neko Case, David Olney, Kurt Vile en Van Morrison.

7 juni 2018 20:00 Hubert On The Air 040 – Ladies Time

Vandaag weer Ladies Time dus louter dames in de show. Je hoort o.a. Marianne Faithful, Carter Sampson, Bettye LaVette, Tami Neilson en Beth Hart.

31 mei 2018 20:00 Hubert On The Air 039 – The Originals deel 1

Wat hebben Zoutelande van Blof, Sloop John B van The Beach Boys en Black Betty van Ram Jam met elkaar gemeen? Het zijn geen van allen oorspronkelijke uitvoeringen! The Originals hoor je in deze uitzending!

24 mei 2018 20:00 Hubert On The Air 038

In de uitzending van vandaag en aantal ace-gitaristen zoals Eric Clapton, Joe Bonamassa, Ry Cooder en Derek Trucks. Maar ook iets minder bekenden als Levi Parham, Paul Benjaman, Dustin Pittsley en Nels Cline.

17 mei 2018 20:00 Hubert On The Air 037 – 50 jaar 1986

In deze uitzending blikt Hubert op geheel eigen wijze terug op 50 jaar 1968. Met bekende en onbekende hits en klassieke elpees van The Band,Jeff Beck, The Byrds en Van Morrison.

10 mei 2018 20:00 Hubert On The Air 036

Vandaag met muziek van Doyle & Debbie, Jerry Lee Lewis, Willie Nelson, Adam James, Van Wijck en The Kyle Sheperd.

3 mei 2018 20:00 Hubert On The Air 035

Vanavond in de uitzending veel folk van Nick Drake, June Tabor en Vashti Bunyan. Maar ook nieuwkomers Stick In The Wheel en het Ierse Gloaming komen aan bod.

26 april 2018 20:00 Hubert On The Air 034

In deze aflevering hoor je naast een rondje Tim Hardin hoe de mannen van DeWolff wel heel goed naar hun rol-model Robert Plant geluisterd hebben en laten de Glenn Hansard en Ben Reel horen dat ze schatplichtig zijn aan een nóg beroemdere collega...

19 april 2018 20:00 Hubert On The Air 033 – 50 Jaar Paradiso Bonnie Raitt Live

In de jaren '80 en'90 maakte Hubert honderden live-opnamen voor het programma Op Slag van Maandag voor de KRO op Radio 3. Van de tientallen concerten die werden opgenomen in Paradiso in Amsterdam is dat van Bonnie Raitt in 1989,ook na bijna 30 jaar nog steeds een van de hoogtepunten.Uit dat optreden vandaag een selectie. Bonnie Raitt komt in juli dit jaar voor optredens in Nederland (Tilburg) en België (Deurne).

12 april 2018 20:00 Hubert On The Air 032

In de uitzending vandaag nieuw werk van Durand Jones en Ben Reel plus Barrence Whitfield & The Savages. Als extra's een aantal Originals van obscure rock 'n roll en rhythm & blues-nummers die Barrence de afgelopen jaren coverde. Barrence Whitfield speelt op de Rhythm & Blues Night in Groningen dit jaar.

5 april 2018 20:00 Hubert On The Air 031

Vandaag een vooruitblik op leuke concerten en festivals de komende tijd en de artiesten die daar optreden. Je hoort The Mavericks, Jerry Leger, The Yawpers, Hollis Brown, Ruthie Foster, Steve Earle, John Hiatt, Barrence Whitfield, Guy Forsyth en Little Steven.

27 maart 2018 20:00 Hubert On The Air 030

Vandaag een folk muziek aflevering. Je hoort muziek van o.a. The Gloaming, Lankum, Nick Drake, Secret Sisters en Joan Baez.

22 maart 2018 20:00 Hubert On The Air 029

In deze aflevering onder meer Blackberry Smoke,The Decemberists. Soul van James Hunter en Homer Banks en Neder-Americana van Demi Knight, Pennyleen en Van Wijck.

15 maart 2018 20:00 Hubert On The Air 028 – Diana Jones special

Deze maand geeft singer-songwriter Diana Jones een aantal concerten in Nederland en België. In de uitzending van vandaag haar allereerste optreden in Nederland tijdens Blue Highways 2007 in Utrecht.

8 maart 2018 20:00 Hubert On The Air 027

In de uitzending van 8 maart een vooruitblik op festivals als Southern Blues Night Heerlen, Rhythm & Blues Night Groningen en Naked Song in Eindhoven en optredens van o.a. Iain Matthews, JW Roy, Guy Davis, Blitzen Trapper, Lloyd Spiegel, Sam Lee, Hazmat Modine, John Hiatt en Bonnie Raitt.

1 maart 2018 20:00 Hubert On The Air 026

Het is weer eens Ladies Time met o.a. Courtney Mary Andrews, Ruthie Foster en Dayna Kurtz. Maar vooral veel folkdames als Karen Dalton,Lankum en The Unthanks.

21 februari 2018 20:00 Hubert On The Air 025

In de uitzending van 22 februari aandacht voor de CD Strange Angels t.g.v. 100 jaar Elmore James. Maar ook Imelda May,Chris Stapleton, Iain Matthews en The Kyle Shepherd Trio zijn van de partij.

15 februari 2018 20:00 Hubert On The Air 024

In deze aflevering weer tijdloze rootsklanken van o.a. The Ben Miller Band,Mary Gauthier en The Reverend Shawn Amos.

8 februari 2018 20:00 Hubert On The Air 023

In de uitzending aandacht voor de overleden Denise LaSalle en Terry Evans maar ook Sweet Alibi, Glen Hansard en Mary Gauthier komen voorbij.

1 februari 2018 20:00 Hubert On The Air 022

Vandaag een aantal Motown Rarities, maar ook Southside Johnny,Candi Staton en Tom Russell.

25 januari 2018 20:00 Hubert On The Air 021

In de uitzending veel Southern Soul,maar ook van Dan Auerbach,Benjamin Booker,Robert Finley en Sharon Jones.

18 januari 2018 20:00 Hubert On The Air 020 – Nick Lowe’s All Time Favorite Records!

Hubert spreekt met niemand minder dan Nick Lowe over zijn favoriete platen. Je hoort zijn all time favorites van Jim Ford, Iris Dement, Percy Mayfield, Don Walser, Laura Lee en Calexico.

11 januari 2018 20:00 Hubert On The Air 019

Vanavond met muziek van Green On Red, Van Morrison, Tylers Childers, Chris Stapleton en Rod Picott.

4 januari 2018 20:00 Hubert On The Air 018

Vandaag in het teken van nummer 1 hits en b-kantjes. Met muziek van Love Sculpture, The Righteous Brothers, Van Morrison, Luka Bloom en The Chiffons.

28 december 2017 20:00 Hubert On The Air 017 – Best of 2017

Vandaag een presenteert Hubert het beste van 2017. Muziek van Curtis Harding, Joan Osborne, Shelby Lynne & Alison Moorer, Rhiannon Giddens en Tedeschi Trucks Band.

21 december 2017 12:00 Hubert On The Air 016 – X-Mas Special

Een X-Mas special van Hubert On The Air op 40UP Radio. Muziek van Bob Dylan, Lord Executer, Little Willy John, Sam Baker, Bruce Springsteen en Mumford & Sons.

14 december 2017 20:00 Hubert On The Air 015 – Ladies Time

Hubert van Hoof hoor je om 20:00 uur met Hubert On The Air op 40UP Radio. Vandaag louter dames! Muziek van Mari Wilson, Dusty Springfield, Adele Bloemendaal, Kitty Wells, Loretta Lynn en Bonnie Raitt.

7 december 2017 20:00 Hubert On The Air 014

Vandaag muziek van Blitzen Trapper, Jim Byrnes, Van Morrison, The Staple Singers en Joan Osborne.

30 november 2017 20:00 Hubert On The Air 013

Deze aflevering bevat voornamelijk Indie Rootsklanken. Muziek van Tami Nelson, Jeffrey Halford, JD McPherson en Rosemary Standley.

23 november 2017 20:00 Hubert On The Air 012

Muziek van Louis Prima, Ad van Meurs, First Aid Kit, Joan Osborne en Shirley Caesar.

16 november 2017 20:00 Hubert On The Air 011

Om 20:00 uur hoor je Hubert van Hooft met een nieuwe aflevering van Hubert On The Air. Vanavond muziek van Doris Day, Tom Petty, Stanton Moore & Maceo Parker, Justin Townes Earle en The Kyle Shepherd.

9 november 2017 20:00 Hubert On The Air 010

Hubert back on the Air, met muziek die je nergens anders hoort.

2 november 2017 20:00 Hubert On The Air 009 – Take Root festival Special

Een special rond het Take Root Festival. Met muziek van Tom Petty, JD McPherson, The Americans, Eilen Jewel, Jason Isbell en Andrew Combes.

26 oktober 2017 20:00 Hubert On The Air 008

Vandaag muziek van The Louvin Brothers, Billy Haley, Connie Francis, Johnny Cash, Daniel Romano en Peter Wolf.

19 oktober 2017 20:00 Hubert On The Air 007 – Ramlin’Roots/Take Root

Jesse Dayton, Jonny Lang, The Ben Miller Band, Tift Merrit en Chuck Prophet.

12 oktober 2017 20:00 Hubert On The Air 006

Weer een uurtje fijne muziek van Charles Bradley, Walter Trouth & Sonny Landreth, The Paladins en Ann Peebles.

5 oktober 2017 20:00 Hubert On The Air 005

Muziek van Doyle Bramhall, Tony Joe White, Sturgill Simpson en Al Green.

28 september 2017 20:00 Hubert On The Air 004

Vandaag muziek van Ray Davies, Nick Lowe, Don Bryant, Ann Peebles en Rufus Wainwright.

21 september 2017 20:00 Hubert On The Air 003

Muziek van Justin Adams & Juldeh Camara, Baba Maal & Mumford and Sons, Papa Wemba en Tourist Le MC & Typhoon.

14 september 2017 20:00 Hubert On The Air 002 – Gast: Elvis Costello met zijn Favoriete Platen

Vanavond muziek van Elvis Costello, The Kinks, The Louvin Brothers, Bobby Womack, They Might Be Giants.

7 september 2017 20:00 Hubert On The Air 001

Om 20:00 uur de eerste uitzending van Hubert On The Air met Hubert van Hoof.  Muziek van Captain Ska, Los Straightjackets, Rockpile, Trombone Shorty, Gregg Allman en Jimmy LaFave.

Door verder te bladeren of door op "Ik ga akkoord" te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het gebruik van de website te analyseren en onze marketingactiviteiten te ondersteunen.
privacy verklaring
Ik ga akkoord
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies