On Top Of Blues 103

Om 22:00 On Top Of Blues met Ingrid Bosch en Marijn Ooijman op 40UP Radio. Vanavond hoor je muziek van The White Buffalo, Jeroen Kant, Dalton Domino en Santana & Chris Cornell. Gospel van de week is dit keer van Revival.

fbt

40UP Radio 103

Don’t Wanna Lose Her – Blues Dimension
Album: Blues Dimension – 1968
De Bas Moet Knorren van Bassist, Muziekjournalist en schrijver Jaap van Eik.
Hij speelde in de jaren 60-70 bij Cuby, Livin’Blues, Rick van der Linden’s Trace, The Motions, Focus, Blues Dimension, Werd hoofdredacteur bij MusicMaker.

Border Town / Bury Me in Baja – The White Buffalo
Album: Darkest Darks , Lightest Lights – 2017
The White Buffalo is de artiestennaam van de Amerikaanse singer-songwriter Jake Smith, maker van rootsrock, country en folk met een melancholieke ondertoon. De naam The White Buffalo doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar waarschijnlijk heb je al veel van zijn nummers gehoord in de serie Sons Of Anarchy, waar hij hofleverancier was. De outlaw-sfeer van die serie past sowieso bij The White Buffalo, die ook nog eens gezegend is met een grofkorrelige stem ergens op het snijvlak van Bob Seger en Eddie Vedder. In 2017 verscheen zijn meest recente album Darkest Darks, Lightest Lights! in NL
Woensdag 29 april Poppodium 013
Donderdag 30 april Ronda TivoliVredenburg
Saterdag 2 mei Rythm en Bluesnight Spot/De Oosterpoort Groningen

Altijd Zo Geweest – Jeroen Kant
Album: Diesel – 2019
Jeroen Kant is een eigenzinnige en grillige zanger/gitarist/liedjessmid. Hij volgt altijd zijn muzikale hart en zelden is dat de weg van de minste weerstand. Als hij teveel op zijn gemak is geraakt, zoekt hij door naar groei. Dat heeft hem inmiddels een aardig rijtje bijzondere albums vol Nederlandstalige liedjes opgeleverd. Maakte hij onder de naam Sheewawah, enkele Jaren geleden nog een album, maar heeft nu onder zijn eigen naam het album Diesel uitgebracht. Net zo eigenzinnig, artistiek en inventief als altijd.

Stay Down, Man – Dan Reeder
Single: Stay Down Man – 2020
Dan Reeder is een Amerikaanse muzikant en kunstenaar. Hij werd geboren in Louisiana in 1954 en groeide op in Californië. Hij verhuisde later naar Duitsland in de vroege jaren 1980. en wordt gezien als één van de belangrijkste outsiders in de moderne folk” genoemd met zijn unieke combinatie van blues , folk , gospel en field hollers. Reeder staat bekend om zijn originele en humoristische teksten [met titels als ‘Food and Pussy’, ‘Bach is dead and gone’ en ‘Born an Worm’].

Let’s Work Together -Whitney Shay, Jeremiah Johnson en Ryan Perry
Single: Ruf Records Blues Caravan – 2020
15 jaar blues caravan. De 16e tour komt eraan. De kraamkamer van de de blues wordt Ruf Records genoemd die in 1995 Luther Allison weer terug op de grote podia bracht. Thomas Ruf heeft een neus voor nieuw talent en brengt al 15 jaar talenten samen tijdens de bluescaravan waardoor ze samen naam kunnen maken op de grote podia en daarna hun eigen carrière kunnen oppakken.
Ansley Lister, Samantha Fish, Joanne Shaw Taylor, Laurence Jones, Skinny Molly, Dani Wilde, Oli Brown, Ana Popovic, Shakura S’Aida, Spooky Tooth, Walter Trout and Erja Lyytinen.

Better Now – Dalton Domino
Album: Songs From The Exile – 2019
Dalton Domino heeft reglematig en op diverse locaties in de goot gelegen. De enige juiste uitgang is de muziek, het schrijven gebruiken om verder te komen dan de alcohol en de naald en op het album Songs From The Exile doet hij dat in dertien nummers en neemt er bijna vijftig minuten de tijd voor. ´Welcome Home´. In 2015 debuteert Dalton Domino. Onder eigen naam verschijnt een release met klassieke country. Invloeden te over, maar wat overblijft is de klasse van een jong en vooral eigenwijs muzikaal talent. Domino verzuipt na artikelen met louter lof bijna in de drank en de drugs.
Dalton Domino zegt in de aanloop naar Songs From The Exile – opnieuw – te hebben gestreden met zijn persoonlijke duivels, met de drugs en de drank. Hij voelde de bodem van de spreekwoordelijke put en schreef op die plek de liedjes voor zijn dit album. Natuurlijk mogen junks graag verhalen over die avonturen in genoemde goten, maar Dalton Domino lijkt niet te koketteren met de belevenissen uit zijn verleden en de gevolgen van succes. Dalton Domino schrijft liedjes die in eerste instantie simpel klinken. Countryrock zoals The Rolling Stones maken, countryballades zoals Hank Williams die uit de mouw schudde en countrysongs zoals Gram Parsons schreef. En met het noemen van al die namen wordt Dalton Domino tekort gedaan. De nummers op Songs From The Exile zijn zo verslavend als de fles in de koelkast en de naald die op tafel ligt. Songs From The Exile is een fantastisch album. Dagelijkse consumptie van de dertien liedjes blijkt na twee of drie keer draaien noodzaak. ‘Welcome Home’ is het afsluitende liedje. Dalton Domino is terug op de plek waar hij hoort, in de eredivisie van de countryrock.

Everytime I Roll The Dice – Delbert McClinton
Album: Never Been Rocked Enough – 1992
Onderhand bijna 80 jaar vanaf 1972 ruim 30 albums in 2019 verscheen zijn meest recente album, die muzikaal aan zijn leeftijd is aangepast, allemaal wat rustiger en smoother. Nog steeds erg mooi.
Maar ik neem je mee terug naar 1992 met…..

Whipping Post – Big Band of Brothers
Album: a Jazz Celebration of the Allman Brothers – 2019
Met saxofonisten, trompettisten, trombonisten en een uitgebreide ritmesectie, op vier nummers aangevuld met zangers Marc Broussard en Ruthie Foster, krijgen acht Allman-klassiekers -van It’s Not My Cross To Bear tot Whipping Post en In Memory Of Elizabeth Reed- een zeer geïnspireerde en swingende aanpak. A Jazz Celebration Of The Allman Brothers Band is een zeer geslaagd eerbetoon aan een van de beste ooit.

She’s Dynamite – Memo Gonzalez & the Bluescasters
Album: 10.000 Miles – 1998
Schelde Blues dit weekend – Arsenaal Theater in Vlissingen. Maak er een mooi weekend van in mijn geliefde Zeeuwse land. [bolus] % bands The Blues Clay en Julian Sas

Gospel van de week
Revival – Third Day
Album: Revival – 2017

Whole Lotta Love – Santana & Chris Cornell [Soundgarden / Audioslave]
Album: Guitar Heaven – 2010
31 maart Ziggo Dome – Amsterdam

Momma – Vasti Jackson
Album: The Blues Made Me [Roots & Fruits]
Vasti Jackson (pronounced Vast-eye) (born October 20, 1959)[1] is an American electric blues guitarist, singer, songwriter and record producer. He has also been the musical director, and guitarist for Z. Z. Hill, Johnnie Taylor, Denise LaSalle, Little Milton, Bobby Bland, and Katie Webster, plus Jackson has worked with those involved in gospel music including the Williams Brothers, the Jackson Southernaires, and Daryl Coley.[3]
In the 59th Annual Grammy Awards, Jackson’s album, The Soul of Jimmie Rodgers won the Best Traditional Blues Album category.[4]

Give Me a Sign – Dany Franchi
Album: Problem Child – 2018
Dany Franchi werd in 1990 geboren in het Italiaanse Genua. We hebben hier te maken met een jonge gitaarheld met een benijdenswaardige dosis talent en elegantie. Franchi mixt perfect de authenticiteit van het verleden met de blues van nu. Hij maakt de laatste tijd niet alleen in Italië, maar ook ver erbuiten indruk! Te zien op Moulin Blues Ospel op 1 en 2 mei, Dany op 2 mei 2020.

Big Horse – The Jim Jones Revue
Album: Burning Your House Down – 2010
Soms post een Facebookvriend iets en deze keer was dat de Engelse garage rock and roll band. Album geproduceerd door geproduceerd door Jim Sclavunos [drummer vooral bekend van o.a. Nick Cave and the Bad Seeds]

What You Give – Tesla
Album: Psychotic Supper – 1991


Datum Titel
22 september 2020 22:00 On Top Of Blues 133 – The Time Of The Season

Je hoort, ruikt en proeft de herfst in deze editie van On Top Of Blues. Het is The time of the season en dat vinden Ingrid en Marijn de mooiste tijd van het jaar. Waarschijnlijk omdat ze allebei ook 'herfstkinderen' zijn.

15 september 2020 22:00 On Top Of Blues 132 – Indian Summer

Begeleid door Van Morrison, Damon Fowler, Bobby Messano, Emily H & the Blues Explosion, Lera Lynn, Cecilya Mestres en vele anderen, genieten Ingrid en Marijn nog even van de Indian Summer met een BBQ-tje in de tuin en een glaasje whisky on the side!

8 september 2020 22:00 On Top Of Blues 131

Vanavond veel nieuwe muziek met stevige gitaren, maar ook de nodige gouden keeltjes en muziek van eigen bodem uiteraard. Oh ja, Ingrid is er ook weer bij. Hiep hoi!

1 september 2020 22:00 On Top Of Blues 130

Marijn staat er vanavond helemaal alleen voor. Ingrid is helaas ziek. Maar dat geeft Marijn de kans om wat persoonlijke favorieten te draaien. Maar ook een boel mooie nieuwe tracks van onder meer Deep Purple, Tyler Bryant & the Shakedown en Ronnie Earl! Dus geen enkele reden om niet te luisteren, mits je alleen graag naar Ingrid luistert natuurlijk...

25 augustus 2020 22:00 On Top Of Blues 129

Ingrid heeft behoorlijk hoofdpijn en Marijn draait daarom de Blues Pills in de hoop dat het helpt. Maar je hoort ook de nieuwe singles van Frank Blueka, Rob Orlemans en Boogie Beasts en nog veel meer.

11 augustus 2020 22:00 On Top Of Blues 128

Dé Blueskrant editie 21 is uit. Ingrid en Marijn lezen voor uit eigen werk. Nou ja, in ieder geval nemen ze de krant met je door begeleid met de klanken die er bij horen natuurlijk. De muziek hoor je tijdens On Top Of Blues, de verhalen en interviews vind je bij de podia, platenwinkels, cafés en op vele andere plekken. Gratis en voor niets! Kom in de mood met On Top Of Blues.

4 augustus 2020 22:00 On Top Of Blues 127

Een fijne vlotte uitzending van On Top of Blues deze avond. Vanaf de hoge bergen in Oostenrijk tot in de suburbs van Barcelona. En een blues/soul nestor gebroederlijk naast de prins van de smartlap. Het kan allemaal in On Top Of Blues. Luisteren dus!

28 juli 2020 22:00 On Top Of Blues 126

Vanavond hoor je muziek van Jeroen Sweers, Candy Dulfer, Peter Green, Robert Cray en AJ Plug.

21 juli 2020 22:00 On Top Of Blues 125

Na twee herhalingsweken zijn ze er weer, Ingrid en Marijn met fijne nieuwe en oude songs. Van Nederland tot Finland, van Zweden to de US. Maar allemaal in het straatje van On Top Of Blues. En natuurlijk weer een uurtje extra op de podcast.

30 juni 2020 22:00 On Top Of Blues 124

Ingrid en Marijn nemen je mee van Nederland naar België, van Finland over het water naar de UK. Maar natuurlijk ook een oceaan verder, naar de USA en reizen zelfs tot aan het Zuid Afrikaanse Mali met de fijnste Blues, Roots, Americana, Soul, Rock en natuurlijk de Gospel van de Week. Veel luisterplezier.

23 juni 2020 22:00 On Top Of Blues 123 – Nieuwe helden en oudgedienden

Nieuwe helden en oudgedienden, Blues, Americana, Roots, Country & Rock, soms met een boodschap en soms met een knipoog.

16 juni 2020 22:00 On Top Of Blues 122

Van Alannah Myles tot Jean Jaques Milteau, van Sloper tot Box of Kings en natuurlijk weer een fijne Gospel van de Week van Lavern Baker. Pssst ook het tweede uur op de podcast is zeer de moeite waard.

9 juni 2020 22:00 On Top Of Blues 121

Een bijzondere mix van stijlen passeert vanavond wederom de revue tijdens On Top Of Blues. Het is weer genieten geblazen om 22:00 uur en denk eraan dat werkt het beste op de volgende manier; Just shut up en listen.

2 juni 2020 22:00 On Top Of Blues 120

Om 22:00 On Top Of Blues met Ingrid Bosch en Marijn Ooijman op 40UP Radio.

26 mei 2020 22:00 On Top Of Blues 119

x

19 mei 2020 22:00 On Top Of Blues 118

Om 22:00 On Top Of Blues met Ingrid Bosch en Marijn Ooijman op 40UP Radio. Je hoort muziek van Phil Bee, Lucky Peterson, Guy Verlinde en Stevie Ray Vaughan. Als Gospel van de week AJ Plug.

12 mei 2020 22:00 On Top Of Blues 117

Vanavond hoor je muziek van Albert Hammond, Patty Griffin, Sean Webster & The Deadlines en The Teskey Brothers. Als Gospel van de week dit keer: Ron Cartel & The House of Mojo.

5 mei 2020 22:00 On Top Of Blues 116 – Movin’ On

We kunnen helaas niet naar de Bevrijdingsfestivals! Dus luister naar heerlijke muziek van Rory Gallagher, Keb'Mo, Lilly Hiatt en Son Seals. Gospel van de Week is van Malford Milligan & The Southern Aces.

28 april 2020 22:00 On Top Of Blues 115 – LIVE ONLY

Vandaag alleen maar LIVE opnames om de moed er in te houden. We willen allemaal, bands én publiek zo snel mogelijk weer van liveshows genieten. Dit keer muziek van Julian Sas, Sean Webster, Guy Verlinde, Danny Vera, Barrelhouse en veel meer. Verder morgen wederom een extra lange podcast beschikbaar!

21 april 2020 22:00 On Top Of Blues 114 – Fay Lovsky op ons netvlies

Om 22:00 On Top Of Blues met Ingrid Bosch en Marijn Ooijman op 40UP Radio. Vanavond hoor je muziek van Fay Lovsky, Tangerine, Dave Warmerdam, Leif de Leeuw Band en The Electric Flag.

14 april 2020 22:00 On Top Of Blues 113

Om 22:00 On Top Of Blues met Ingrid Bosch en Marijn Ooijman op 40UP Radio. Vanavond hoor je muziek van Guy Verlinde, VanWyck, What the FRNK, MY BABY en Ted Hawkins.

7 april 2020 22:00 On Top Of Blues 112

Om 22:00 On Top Of Blues met Ingrid Bosch en Marijn Ooijman op 40UP Radio. Vanavond hoor je muziek van Waylon, Hilde Vos, Kris Berry, Ralph de Jongh en Rob Mostert. Verder als gospel van de week de onlangs overleden Bill Withers.

31 maart 2020 22:00 On Top Of Blues 111

On Top Of Blues met Ingrid Bosch en Marijn Ooijman op 40UP Radio. Je hoort muziek van Drive Like Maria, Tiny Legs Tim, Merel Sophie en Boogie Beasts. De Gospel van de Week is van Malford Milligan / The Southern Aces en JW Roy.

24 maart 2020 22:00 On Top Of Blues 110 – Van Nederlandse bodem XXL

Deze aflevering alles van Nederlandse bodem. Je hoort muziek van Hilde Vos, Julian Sas, T-99 en Tim Knol & The Bluegrass Boogiemen. De Gospel van de Week is van Shirma Rouse.

17 maart 2020 22:00 On Top Of Blues 109 – XXL

Om 22:00 On Top Of Blues met Ingrid Bosch en Marijn Ooijman op 40UP Radio. Vanavond hoor je muziek van The Doobie Brothers, Paul Weller, Sheryl Crow en Bruce Springsteen. Als Gospel van de week dit keer Ladysmith Black Mambazo.

3 maart 2020 22:00 On Top Of Blues 108

Vanavond hoor je muziek van Lynyrd Skynyrd, Sierra Hull, Michelle David & The Gospel Sessions, Daniël Lohues en Peter Frampton.

25 februari 2020 22:00 On Top Of Blues 107

Vanavond hoor je muziek van Allen Toussaint, Dr John, Cher, The Sunset Travelers en Katie Webster.

18 februari 2020 22:00 On Top Of Blues 106

Vanavond hoor je muziek van The Teskey Brothers, Poison, Heather Nova, Robert Cray en Tab Benoit.

11 februari 2020 22:00 On Top Of Blues 105

Vandaag hoor je weer lekkere muziek van Joe Satriani, Hilde Vos, Sonny Landreth, Rob Orlemans en The Waifs.

4 februari 2020 22:00 On Top Of Blues 104

Om 22:00 On Top Of Blues met Ingrid Bosch en Marijn Ooijman op 40UP Radio. Vanavond hoor je muziek van The Deaf, Black Hammer Voodoo, Leif de Leeuw Band, Solution, Aj Plug en De Baron.

21 januari 2020 22:00 On Top Of Blues 103

Vanavond hoor je muziek van The White Buffalo, Jeroen Kant, Dalton Domino en Santana & Chris Cornell. Gospel van de week is dit keer van Revival.

14 januari 2020 22:00 On Top Of Blues 102

Deze aflevering hoor je muziek van Gary Moore, What the FRNK, Tab Benoit, Rory Gallagher en Janiva Magness. Als Gospel van de week dit keer Jeff Jensen.

7 januari 2020 22:00 On Top Of Blues 101

In de eerste show van dit jaar muziek van Waylon, Georgia Randall, Wolfhunt en The Marshall Tucker Band. Als Gospel van de week hoor je Bruce Springsteen.

31 december 2019 22:00 On Top Of Blues 100 – Knallend 2019 uit

Op Oudejaarsavond alweer aflevering 100! Knallend 2019 uit met muziek van Normaal, Gregg Allman, Sheila E, Eric Clapton, Eagles en Kiss.

24 december 2019 11:00 On Top Of Blues 099 – Kerstspecial

Tijdens kerstavond gezellige muziek van Lynyrd Skynyrd, Hilde Vos, Frederique Spigt, No Doubt en Bökkers. Als Gospel van de week hoor je The Quireboys.

17 december 2019 22:00 On Top Of Blues 098

Je hoort muziek van Kiss, Joanna Connor, Rod Picott en Eels. Als Gospel van de Week dit keer Al Jarreau.

10 december 2019 22:00 On Top Of Blues 097

Je hoort muziek van Merle Haggard, Jim Croce, Danny Vera en Tom Jones & Stereophonics. Als Gospel van de week The Rolling Stones.

3 december 2019 22:00 On Top Of Blues 096

Je hoort muziek van Vitesse, Thin Lizzy, Joanne Shaw Taylor en Bon Jovi. Als Gospel van de week Johnny Cash.

26 november 2019 22:00 On Top Of Blues 095

Deze aflevering met muziek van Ramones, Bette Midler, Bobby Lewis, Lynyrd Skynyrd en Phil Bee's Freedom. Als Gospel van de week Paul Cauthen.

19 november 2019 22:00 On Top Of Blues 094 -Hollandse Nieuwe

Vanavond Hollandse Nieuwe als thema met muziek van Rowwen Hèze, Daniël Lohues, Ruben Hoeke Band en Jett Rebel. Als Gospel van de week Shirma Rouse.

12 november 2019 22:00 On Top Of Blues 093

Je hoort muziek van Coco Montoya, Leif de Leeuw Band, The Rolling Stones, T-99 en Bökkers. Als Gospel van de week Robert Randolph & The Family Band.

5 november 2019 22:00 On Top Of Blues 092

Je hoort muziek van Gary Moore, De Dijk, Eric Clapton en The Vaughan Brothers. Als Gospel van de week dit keer Old Salt!

22 oktober 2019 22:00 On Top Of Blues 091

Je hoort muziek van John Mellencamp, Hilde Vos, Left Lane Cruiser en Leif de Leeuw Band. Als Gospel van de week dit keer The Lone Bellow. Tevens geeft het duo kaarten weg voor de show van Ralph de Jongh a.s. zaterdag in Amsterdam + een gesigneerd album, luisteren dus om kans te maken!

15 oktober 2019 22:00 On Top Of Blues 090 – 70 vs 72 editie

Ingrid en Marijn, gaan terug in de tijd, naar hun geboortejaren 1970 en 1972. Hippies? Ja, stiekem zijn ze dat wel! Een extra lange editie, voor de podcast. Als Gospel van de week hoor je Lean On Me van Bill Withers.

8 oktober 2019 22:00 On Top Of Blues 089

Vandaag hoor je John Mellencamp, Erja Lyytinen, Giles Robson, Eric Burdon & War, Stef Paglia en Champion Jack Dupree.

1 oktober 2019 22:00 On Top Of Blues 088

Je hoort muziek van Steve Earle, Robbie Robertson, Wilson Pickett, Casey Jones en Normaal. Als Gospel van de week Elvis Presley.

24 september 2019 22:00 On Top Of Blues 087

Je hoort muziek van Sonny Landreth, Bob Wayne, Guy Davis en The Quireboys. Als Gospel van de week Tennessee Redemption.

17 september 2019 22:00 On Top Of Blues 086 – Prinsjesdag

Vandaag staat de uitzending in het teken van Prinsjesdag! Je hoort muziek van Prince, Rob de Nijs, Queen, Raggende Manne en Amy MacDonald. Als Gospel van de week The New Golden Crowns of Louisville.

10 september 2019 22:00 On Top Of Blues 085

Je hoort muziek van JJ Grey & Mofro, Laurence Jones, Bökkers, The Rolling Stones en Beth Hart. Als Gospel van de week The Dixie Hummingbirds.

3 september 2019 22:00 On Top Of Blues 084

Je hoort muziek van Earth Wind & Fire, Linda Perry, Paul Cauthen, Marc Broussard en Three Bridges als Gospel van de Week.

20 augustus 2019 22:00 On Top Of Blues 083 – Vakantie Trip Playlist

Reis mee met Ingrid Bosch en Marijn Ooijman naar hun vakantiebestemming. Luister naar de vakantie Trip Playlist! Je hoort muziek van Kiss, Lynyrd Skynyrd, Elvis Presley en Normaal. Als Gospel van de Week: Go Like Elijah van Chi Coltrane.

13 augustus 2019 22:00 On Top Of Blues 082

Je hoort muziek van Betty Wright, Sonny Boy Williamson, Lee Aaron, Eilen Jewell en Susan Santos. Als Gospel van de week Robert Randolph & The Family Band.

6 augustus 2019 22:00 On Top Of Blues 081

Je hoort muziek van Sheila E., Herman Brood, Kiss, The Teskey Brothers en Sam Cooke als Gospel van de Week.

30 juli 2019 22:00 On Top Of Blues 080

Vandaag met muziek van King of the World, Sofie Reed, Garth Brooks en Samantha Fish. Verder een nieuwe track van Ed Sheeran feat. Bruno Mars & Chris Stapleton. Als Gospel van de week hoor je Les Humphries Singers.

23 juli 2019 22:00 On Top Of Blues 079 – Moon Special

Deze aflevering is een 'Moon Special' met muziek van Creedence Clearwater Revival, Kiss, Rory Gallagher, 4 Non Blondes, Michael Jackson en Ozzy Osbourne.

16 juli 2019 22:00 On Top Of Blues 078

Vandaag hoor je Hank Williams, Steve Fister Band, Merel Sophie, Daniel Rateliff & the Nightsweats en Louis Armstong als Gospel van de Week.

9 juli 2019 22:00 On Top Of Blues 077

Vandaag hoor je Tangarine, Erwin Java, Lilly Hiatt, Clarence Carter en The Teskey Brothers als Gospel van de Week.

2 juli 2019 22:00 On Top Of Blues 076

Vandaag hoor je Jett Rebel, Erja Lyytinen, Willie Nelson, Chuck Berry, Next Of Kin, The Cult en de Gospel van de Week.

25 juni 2019 22:00 On Top Of Blues 075

Vandaag hoor je Sam Cooke, Spook, Keb’ Mo’ Otis Redding, Santana, Birds of Chicago en The Hollywood Vampires.

18 juni 2019 22:00 On Top Of Blues 074

In deze aflevering onder meer: Tami Lynn, Steve Earle & The Dukes, Captain Morgan Express, The Po' Ramblin' Boys, KISS, Rory Gallagher, Duff McKagan en veel meer... tune in!

11 juni 2019 22:00 On Top Of Blues 073

Je hoort muziek van de recent overleden Dr. John, ZZ Top, Kenny Wayne Shepherd, Luke Combs en Sheryl Crow.

4 juni 2019 22:00 On Top Of Blues 072 – Ribs & Blues Special

Vandaag een uitzending in het teken van Ribs & Blues, Europa’s grootste gratis Blues & Roots festival.  Een special van twee waarvan het tweede uur op de podcast te horen is.  Je hoort muziek van Mothers Finest, Matt Schofield, Los Lobos, MY BABY, Blackberry Smoke, Danny Vera en vele anderen.

28 mei 2019 22:00 On Top Of Blues 071

Vandaag hoor je muziek van AJ Plug, Walter Trout, Stray Cats en Creedence Clearwater Revival.

21 mei 2019 22:00 On Top Of Blues 070 – On Top Of Blues Live!

On Top Of Blues Live! Vandaag twee uur live muziek, een uur in de reguliere uitzending en nog een extra uur op de podcast. Je hoort o.a Meat Loaf, Queen, George Michael, Luther Allison en Triggerfinger.

14 mei 2019 22:00 On Top Of Blues 069

Je hoort muziek van AC/DC, Tim Knol & The Bluegrass Boogieman, Finn Andrews, Stoney Curtis Band en Tröckener Kecks. En natuurlijk hoor je ook weer de gospel van de week!

7 mei 2019 22:00 On Top Of Blues 068

Je hoort muziek van The Doobie Brothers, Duke Robillard, Don Henley, Greg Copeland en Steve Conte. En natuurlijk hoor je ook weer de gospel van de week!

30 april 2019 22:00 On Top Of Blues 067

Vandaag met muziek van Lynyrd Skynyrd, Flavium, Jason & The Scorchers, Danielle Nicolle en Alice Cooper. En natuurlijk hoor je ook weer de gospel van de week!

23 april 2019 22:00 On Top Of Blues 066

Vandaag met muziek van Stevie Ray Vaughan, Traffic, Harry Chapin, Might Mike Schermer, Billy Strings en Kyf Brewer. En natuurlijk hoor je ook weer de gospel van de week!

16 april 2019 22:00 On Top Of Blues 065

Vandaag met muziek van ZZ Top, John Fairhurst, Yngwie Malmsteen, Billie Holiday, The Tambles, The Box Tops en Jason Ringenberg. En natuurlijk hoor je ook weer de gospel van de week!

9 april 2019 22:00 On Top Of Blues 064

Vandaag met muziek van Cheap Trick, Seth Rosenbloom, Duane Allman, Julian Sas, Kyla Brox, Henry’s Funeral Shoe en Kiss. En natuurlijk hoor je ook weer de gospel van de week!

2 april 2019 22:00 On Top Of Blues 063

Vandaag met muziek van Creedence Clearwater Revival, Kris Kristofferson, Stray Cats, James Newton, Curse Of Lono en Bökkers. En natuurlijk hoor je ook weer de gospel van de week!

26 maart 2019 22:00 On Top Of Blues 062 – In de studio: Steve Fister

Vandaag te gast niemand minder dan gitaarvirtuoos Steve Fister. Steve heeft opgetreden en platen opgenomen met vele artiesten zoals John Kay & Steppenwolf, Bon Jovi, King Kobra, Quiet Riot, The Pat Travers Band, Joe Satriani, Poison, Michael Des Barres, Stu Hamm, Jack Casady, Tommy Tutone, Walter Trout en Yngwie Malmstein. Daarnaast was Steve ook muzikaal leider en gitarist voor Lita Ford tijdens haar wereldwijde tours. Momenteel tourt hij door het land met de Steve Fister Band.

12 maart 2019 22:00 On Top Of Blues 061

Vandaag hoor je Uriah Heep, The Devils Daughter, Koe Wetzel, John Mayall & Joe Bonnamassa, Barleyjuice en Raw Blues Experience. Natuurlijk hoor je ook weer de gospel van de week!

5 maart 2019 22:00 On Top Of Blues 060

Vandaag met muziek van Joss Stone, Rick Wyman, Willy Willy, Flavium, Carl Wyatt & The Delta Voodoo Kings. Natuurlijk hoor je ook weer de gospel van de week!

26 februari 2019 22:00 On Top Of Blues 059 – Te gast Jan-Willem Sligting van Barrelhouse

Vandaag te gast Jan-Willem Sligting van Barrelhouse. Ze praten over de onlangs verschenen verzamelbox Barrelhouse 45 Year On The Road. Natuurlijk hoor je mooiste nummers van Barrelhouse geselecteerd door Jan Willem maar ook nummers van Howlin’ Wolf, R.I. Burnside, North Mississippi Allstars en Townes van Zandt.

19 februari 2019 22:00 On Top Of Blues 058

Vandaag met fijne muziek van Robert Palmer, Hackensaw Boys, Ally Vanable Band, Raspin Stewart, Doobie Brothers, The Isley Brothers en ook hoor je weer de Gospel van de Week!

12 februari 2019 22:00 On Top Of Blues 057

Vandaag met fijne muziek van Ted Nugent, Samantha Martin & Delta Sugar, The Band Larkin Poe, Allen Touissant en ook hoor je weer de Gospel van de Week!

5 februari 2019 22:00 On Top Of Blues 056

Vandaag met fijne muziek van Dr. Hook, Pat Benetar, Bob Dylan, Bruno Mars, The Tightropes, Rick de Leeuw, The Fatal Flowers en natuurlijk hoor je ook weer de Gospel van de Week!

29 januari 2019 22:00 On Top Of Blues 055

Vandaag met fijne muziek van Bad Company, Blondie, Malcome Holcombe, Belle & Sebastian, Mindi Abair & The Boneshakers, The Scene en natuurlijk hoor je weer de Gospel van de Week!

22 januari 2019 22:00 On Top Of Blues 054

Vandaag met fijne muziek van Herman Brood, The Cave Singers, Keb’ Mo & Rosanna Cash, Slim Harpo, Anderson East en natuurlijk hoor je weer de Gospel van de Week!

15 januari 2019 22:00 On Top Of Blues 053

Vandaag met fijne muziek van Jim croce, J. Geils Band, Ken Tizzard, James Brown, Paris James & Chuck Hall en Meatloaf & Cher.

8 januari 2019 22:00 On Top Of Blues 052

Vandaag met fijne muziek van Monster Mike Welch, Janis Joplin, The Weight Band, Earl St. Clair en Steely Dan.

1 januari 2019 22:00 On Top Of Blues 051

Met muziek van Gary Moore, Fokko, Curse Of Lono, Rob de Nijs, Lisa LeBlanc, Aaron Ashton en The Quireboys.

25 december 2018 22:00 On Top Of Blues 050 – X-Mas Special

We maken een muzikale tour door de Kerststal. Je hoort heerlijke kerstmuziek van Alice Cooper, Hennessy Blues Band, Aerosmith, Bökkers, Kenny Wayne Shepherd en Bad News.

18 december 2018 22:00 On Top Of Blues 049

Je hoort vandaag muziek van The Star Sisters, Gerard Kenny, Bintangs, Toad The Wet Sprocket, Isaiah Templeton, Black Oak Arkansas en The Cult.

11 december 2018 22:00 On Top Of Blues 048

Je hoort vandaag muziek van Dizzy Man’s Band, Young Fast Running Man, Tax The Heat, Jimi Hendrix, Milk Carton Kids en The Blue Chevys.

4 december 2018 22:00 On Top Of Blues 047

Dit keer lekkere muziek van Normaal, Kyla Brox, Son Seals, Gumbo Kings, Jo Black, Koko Taylor, Chuck Prophet en Joe Bonamassa.

27 november 2018 22:00 On Top Of Blues 046

Je hoort vandaag muziek van Catapult, Hugh Laurie, Anglique Kidjo & John Legend, Junior Wells, Tom Keifer, Black Pistol Fire en Saverio Maccne.

20 november 2018 22:00 On Top Of Blues 045

Je hoort vandaag muziek van Zen, Gungun Power Trio, Henrik Freischlader, Low Society, Joe Louis Walker en The Magpie Salute.

13 november 2018 22:00 On Top Of Blues 044

Je hoort vandaag muziek van The Outsiders, John Primer, Pablo van de Poel, Rosie Flores, George Michael en The Marcus King Band.

6 november 2018 22:00 On Top Of Blues 043

Je hoort vandaag muziek van Deltonics, Sari Schorr, Reverend Beat-man, Malford Milligan en John Denver.

30 oktober 2018 22:00 On Top Of Blues 042 – Halloween Special

Om 22:00 uur On Top Of Blues met Ingrid en Marijn met vandaag een Halloween Special. Verwacht angstaanjagende, macabere en lugubere muziek van ZZ en de Maskers, Spook, The Doors, Alice Cooper, Lance Lopez, Blue Oyster Cult en Screamin’ Jay Hawkins. De podcast is zelf nog een uur langer dus vergeet deze niet te beluisteren via de site of iTunes of Stitcher.

23 oktober 2018 22:00 On Top Of Blues 041 – Leif de Leeuw Band te gast

Te gast is de Leif de Leeuw met een deel van zijn Leif de Leeuw Band die momenteel door het land toert met de Leif de Leeuw Band plays The Allman Brothers, een tribute aan deze fantastische band. Ook spelen Leif, Sem en Jasper drie nummers van de Allman Brothers tribute akoestisch in de 40UP Radio studio.

16 oktober 2018 22:00 On Top Of Blues 040 – Nico Dijkshoorn (deel 2)

Vandaag het tweede uur met gast Nico Dijkshoorn. Je hoort een uur Blues samengesteld door Nico met muziek van Stevie Ray Vaughn, Jim Ford, The Black Keys, Andre Hazes, John Lennon, Aretha Franklin & Ray Charles.

9 oktober 2018 22:00 On Top Of Blues 039 – Nico Dijkshoorn (deel 1)

Vandaag is Nico Dijkshoorn te gast in On Top Of Blues met Ingrid en Marijn. Om 22:00 uur praat hij over zijn haat/liefde verhouding met de Blues en voorliefde voor hiphop. Nico maakte de tracklisting van de show en je hoort nummers van J.Geils Band, Don Cavalli, Nick Cave, ZZ Top, Lucinda Williams en J.J. Cale.

2 oktober 2018 22:00 On Top Of Blues 038

Vanaf deze week elke dinsdag om 22:00 uur On Top Of Blues met Ingrid Bosch en Marijn Ooijman. Vandaag hoor je muziek van Hank The Knie & The Jets, Johnny & The Headhunters, Guitar Slim Jr., Bob Dylan, The Bones Of J.R. Jones en Archie Lee Hooker.

28 september 2018 20:00 On Top Of Blues 037

Het beste op het gebied van Blues, Soul en Rock. Je hoort vandaag I’ve Got The Bullets, Phat Phunktion, Ferry Lewis, Jumping Gene Simmons, Sweet Mary Jane en Bobby Messano.

21 september 2018 20:00 On Top Of Blues 036

Het beste op het gebied van Blues, Soul en Rock. Je hoort muziek van The Zipps, Zuzu Bolin, John Cafferty & The Beaver Brown Band, Paulo Mendonca, Alice Cooper en Bachman Turner Overdrive.

14 september 2018 20:00 On Top Of Blues 035

Het beste op het gebied van Blues, Soul en Rock. Je hoort muziek van Peter & The Blizzards, Mavis Staples, Maurice van Hoek, Brigitte Purdy, Lenine McDonald en Colter Wall.

7 september 2018 20:00 On Top Of Blues 034

Je hoort muziek van Walter Salas-Humara, The Spirit of Memphis Quartet, Moreland & Arbuckle, Ainsley Lister en Marcia Ball.

31 augustus 2018 20:00 On Top Of Blues 033

Muziek van Elaya Boyton, Evil Empire Orchestra, Lazy Lester, Paul Gilbert, Shakura S’Aida en Uriah Heep.

24 augustus 2018 20:00 On Top Of Blues 032

Muziek van Tee-Set, John Scofield, Mat Walklate, Popa Chuby en Luke Winslow-King.

17 augustus 2018 20:00 On Top Of Blues 031

Muziek van Sandy Coast, Greyhound, Curse Of Lono, Screamin’ Jay Hawkins en Orianthi feat. Steven Tyler.

10 augustus 2018 20:00 On Top Of Blues 030

Vandaag muziek van Hans van den Burg, Mr. Boogie Woogie, Frankie Miller, Billy F Gibbons, Van Morrison, Ike & Tina Turner en je hoort de Gospel van de Week.

3 augustus 2018 20:00 On Top Of Blues 029

Je hoort natuurlijk de beste blues maar ook de gospel van de week. Muziek van Vitesse, Johnny Mars, James Taylor, Tom Waits, Drive By Truckers en The Urban Voodoo Machine.

27 juli 2018 20:00 On Top Of Blues 028

Een uur lang heerlijke muziek. Je hoort Celso Salim Band, Bruce Hornsby, Alabama Shakes, Poison en Koko Taylor.

20 juli 2018 20:00 On Top Of Blues 027

Vandaag met muziek van Blues Dimension, King Dude, Freddie King, Dave Alvin, Elvis Presley en Tami Neilson.

13 juli 2018 20:00 On Top Of Blues 026

Je hoort The Mods, Ben Miller Band, Chris Jagger, Verbraak-Van Bijnen, Dr. Hook en Kitty Wells.

6 juli 2018 20:00 On Top Of Blues 025

Je hoort een uur heerlijke muziek van The Dukes, Ricardo Werther, The Devil Makes Three, Bonnie Tyler, Little Feat en Gogol Bordello.

29 juni 2018 20:00 On Top Of Blues 024

Vandaag hoor je muziek van The Clungels, Brent Cobb, Squirrel Nut Zippers, Wet Willie en Hollywood Vampires.

22 juni 2018 20:00 On Top Of Blues 023 – AJ Plug

Vandaag in de studio AJ Plug! Marijn en Ingrid praten over haar nieuwe album Barefoot-The Grolloo Takes. Ook speelt AJ live in de studio.

15 juni 2018 20:00 On Top Of Blues 022

Je hoort weer fijne muziek van Chubby Checker & ZZ en de Maskers, Duane Betts, Cooder Graw, Peter Karp en Waylon Jennings.

8 juni 2018 20:00 On Top Of Blues 021

Vandaag met muziek van The Haigs, Juke Joints, Smoke Stack Rhino, Pasquale Aprile en Luke Combs.

1 juni 2018 20:00 On Top Of Blues 020

Je hoort muziek van Lonnie Mack, Paul Thorn, Errol Linton, Ragtime Rumours, Danny Vera en Imelda May.

25 mei 2018 20:00 On Top Of Blues 019

Vandaag hoor je muziek van Shocking Blue, Shannon Curfman, Clemens van de Ven, The Blues Overdrive en Mandolin Orange.

18 mei 2018 20:00 On Top Of Blues 018

Je hoort muziek van Bonnie & Unit Gloria, Johnny Dickinson, Steve Wynn & The Miracle 3, Erik Sardinas en Faster Pussycat.

11 mei 2018 20:00 On Top Of Blues 017 – Ribs & Blues Special

Vandaag in het teken van grootste gratis Europese Blues en Roots festival Ribs & Blues. In de studio zijn de organisatoren Rob Telgenkamp en Jan Doppen om over het festival te praten. We geven kaarten weg voor de zaterdag, enige dag dat er entree gevraagd wordt.

4 mei 2018 20:00 On Top Of Blues 016

Vandaag muziek van Heart, Waylon, Tasha Taylor, Big Time Bossmen, Richie Sambora en Dynamite Bluesband.

27 april 2018 20:00 On Top Of Blues 015

Je hoort muziek van Howling Hurricane, Elise LeGrow, Jerry Lee Lewis & Kid Rock, Graham Central Station en Loudon Wainwright III.

20 april 2018 20:00 On Top Of Blues 014

Je hoort muziek van Boston, Sweet Bourbon, Derek & the Domino’s with Johnny Cash & Carl Perkins, Hans de Booij en Fleetwood Mac.

13 april 2018 20:00 On Top Of Blues 013

Je hoort muziek van The Doobie Brothers, Gare Du Nord, L.A. Salami, The Judds en The Blues Bones.

6 april 2018 20:00 On Top Of Blues 012

Je hoort deze week muziek van Jamiroquai, Kaz Lux, TaxiWars, The Death South en Whiskey Meyers.

30 maart 2018 20:00 On Top Of Blues 011

Je hoort muziek van The Phantoms, Chic, Ellen ten Damme, Dudley Taft en Little Steven.

23 maart 2018 20:00 On Top Of Blues 010

Je hoort muziek van Lynyrd Skynyrd, Brad Paisley, Janis Joplin, T-99, Frederique Spigt en Joe Louis Walker.

16 maart 2018 20:00 On Top Of Blues 009

Vandaag met muziek van Jimmy Burns, Tiny Legs Tim, Michael de Jong, Band Of Heathens, Kenny Rogers en Blackberry Smoke & Amanda Shires.

2 maart 2018 20:00 On Top Of Blues 007

On Top Of Blues met Ingrid en Marijn hoor je om 20:00 uur op 40UP Radio. Lekkere muziek van Molly Hatchet, James Brown, Slobberbone, Nathaniel Rateliff & The Night Sweats en Eels.

16 februari 2018 20:00 On Top Of Blues 005

Muziek van ZZ Top, Mac Arnold & Plate Full O’Blues, Jimmie Vaughan, Hayseed Dixie en Louis Berry.

9 februari 2018 20:00 On Top Of Blues 004

Muziek van Grand Funk Railroad, Willie Nelson, BB King, Billy Preston, Aerosmith. Chi Coltrane en Tricklebolt.

2 februari 2018 20:00 On Top Of Blues 003

Je hoort platen van Joe Perry Project, Marva Wright, Meat loaf & Cher, Buddy Guy en Giles Robson.

26 januari 2018 20:00 On Top Of Blues 002

Om 20:00 trappen we het weekend af met een uurtje On Top Of Blues met Ingrid en Marijn. Vanavond hoor je muziek van Vasti Jackson, Marc Broussard, Steve Conte, Kenna & Cox en Bruce Springsteen.

10 januari 2018 13:56 On Top Of Blues 001

Marijn Ooijman en Ingrid Bosch zoeken de grenzen op van de blues en conformeren zich niet aan één bepaalde stijl maar hebben in de breedste zin van het woord een eigenzinnige kijk op blues en de invloeden van de blues. Blues, Roots, Americana, Country, Rock, Bluegrass, Folk, R&B, Funk: het komt allemaal aan bod. We trappen af met muziek van Kevn Kinney’s S.T.A.R., Lynyrd Skynyrd, Louis Jordan, Duketown Slim, Ruthie Foster en Rory Gallagher.

Door verder te bladeren of door op "Ik ga akkoord" te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het gebruik van de website te analyseren en onze marketingactiviteiten te ondersteunen.
privacy verklaring
Ik ga akkoord
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies