Radio Ritmundo 019 – Movies & Music (nav Nederlands Film Festival)

Radio Ritmundo: nr 019

Date: 21/9/2016, 00-1.00 hours

Theme: Movies & Music (nav Nederlands Film Festival)

= = =  = = = =  = = = = = =  = = = = = = = = = = = = = = = =

01- Patricio Wang/ Mama Calle

CD: Music for films (eigen beheer)- 1990

Film: Mama Calle (1990) – director: Arjanne Laan

02- Patricio Wang/ Konigskinder

CD: Music for films II (eigen beheer)- 2007

Film: Konigskinder (2001)- dir: Arjanne Laan

03- Patricio Wang/ Vijf achtsten

CD: Music for films (eigen beheer)- 1990

Film: De fabriek (1980)- dir: Arjanne Laan

04- Patricio Wang/ Lullaby

CD: Music for films II (eigen beheer)- 2007

Film: Zonen van de zee (2006)- dir: Arjanne Laan

05- Henny Vrienten/ Trastevere

CD: Passages (VPRO Eigenwijs)- 1995

Film: Verhalen over de kleuren van Europa (1992)- dir: Hans Keller

06- Henny Vrienten/ De Uiver

CD: Passages (VPRO Eigenwijs)- 1995

Film: Geschiedenis van een toekomst (1989)- dir: Hans Keller

07- Henny Vrienten/ Luchtballet

CD: Passages (VPRO Eigenwijs)- 1995

Film: Geschiedenis van een toekomst (1989)- dir. Hans Keller

08-  The Magnificent Seven/ Trust in me

CD: The best of the worst (Ariola)- 1990

09-  Fay Lovsky/ History repeats itself

CD: OST (Original Sound Track) Natural born killers (Nothing)- 1994

Film: Natural born killers (1994)- dir: Oliver Stone

010- Malcolm Mclaren/ Père lachaise

CD: Paris (Vogue)- 1994

011- Miles Davis/ Nuit sur les Champs-Élysées

CD: OST Ascenseur pour l’échafaud (Fontana)- 1988

Film: Ascenseur pour l’échafaud (1958)- dir: Louis Malle

012- John Lee Hooker/ Miles Davis/ Taj Mahal- Harry & Dolly

CD: OST The hot spot (Antilles/ Island)- 1990

Film: The hot spot (1990)- dir: Dennis Hopper

013-  Ry Cooder/ Paris Texas

CD: OST Paris Texas (Warner)- 1985

Film: Paris Texas (1984)- dir: Wim Wenders

014- Last Poets/ Wake up niggers

CD: OST Performance (Warner)- 1970

Film: Performance (1970)- dir: Nicolas Roeg

015- Eric Weissberg & Steve Mandell/ Dueling banjos

CD: OST Deliverance (Warner)- 1973

Film: Deliverance (1972)- dir: John Boorman

016- Carlos D’Alessio/ India Song

CD: OST India song et autres musiques de films (Le Chant du monde)- 1984

Film: India song (1975)- dir: Marguerite Duras

 

 

 

Datum Titel
4 december 2019 22:00 Radio Ritmundo 166 – What’s new- part 2

Dit keer een uitzending met- op enkele uitzonderingen na- spiksplinter nieuwe albums. Zoals van Saskia Laroo, Aziza Brahim, Jewish Monkeys en Pat Thomas.

27 november 2019 22:00 Radio Ritmundo 165 – 10 jaar Jungle By Night

Vandaag te gast Pyke Pasman van Jungle By Night. De band viert morgen haar 10-jarige bestaan met een concert in Paradiso. Je hoort de muzikale inspiratiebronnen van Pyke, waaronder enCaptain Beefheart, Barry Gray, Bopol Mansiamina, Chubby Checker en Sid Bass.

20 november 2019 22:00 Radio Ritmundo 164 – Herfst harvest

Vandaag staat de uitzending in het teken van nieuwe albums en aankomende tournees. Je hoort Saskia Laroo, Marina Satti, Small Glories, Kathryn Tickell & The Darkening, Jungle By Night en Aziz Sahmaoui.

13 november 2019 22:00 Radio Ritmundo 163 – Wall with sound – Part 2

Vandaag om 22:00 uur Stan Rijven met Radio Ritmundo op 40UP Radio. Op 9 november was het dertig jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel en spoedig daarna het IJzeren Gordijn scheurde.Vandaag deel 2 met een overzicht van wat er in drie decennia achter de dijken is opgebloeid. Radio Ritmundo voert je langs Russische pop (Marynka), Roemeense electro (OMFO), Mokumse klezmer (Amsterdam Klezmer Band) en het Nederlandse antwoord op de Voix Mystères (Slavuj).

6 november 2019 22:00 Radio Ritmundo 162 – Wall with sound – Part 1

Op 9 november, die andere ‘nine eleven’, is het dertig jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel en spoedig daarna het IJzeren Gordijn scheurde. Ingrijpende gebeurtenissen die ook op muziekgebied hun sporen achterlieten. In 2 afleveringen kijkt Radio Ritmundo terug. Vandaag met popnummers uit de Koude Oorlog (oa The Hunters, Gilbert Becaud, Sting) en met Oosteuropese muziek die na 1989 het Westen veroverde (oa Les Voix Bulgares, Taraf de Haidouks, Shantel). Volgende week deel 2 met een overzicht van wat er in drie decennia achter de dijken is opgebloeid. Dan voert Radio Ritmundo je langs Russische pop (Marynka), Roemeense electro (OMFO), Mokumse klezmer (Amsterdam Klezmer Band) en het Nederlandse antwoord op de Voix Mystères (Slavuj).

30 oktober 2019 22:00 Radio Ritmundo 161 – Wereldwijd protest

De wereldwijde protesten zijn niet alleen van vandaag maar ook van gisteren. Zo laten o.a. Bob Marley, Crosby Stills Nash & Young, The Staple Singers en Linton Kwesi Johnson horen.

23 oktober 2019 22:00 Radio Ritmundo 160 – History Month prt III- The guitar heaven of Indorock

Sinds enkele jaren staat oktober bekend als ‘Maand van de geschiedenis’. Zodoende opent Radio Ritmundo de muziekarchieven met vergeten en versleten platen. Deze uitzending is geheel gewijd aan de 60ies indorock, de hawaii-gitaar en de hedendaagse navolgers. Laat je verrassen door de sublieme gitaartechniek van The Tielman Brothers en The Black Dynamites; door de Hawaii-gitaar fenomenen George de Fretes en Rudi Wairata. Nadien zorgden The Treble Spankers en Bevel Emboss voor een opleving van deze Hollandse variant op de Amerikaanse surfmuziek.

16 oktober 2019 22:00 Radio Ritmundo 159 – History month prt II- Dance avant la date

Vandaag begint ADE, oftewel het Amsterdam Dance Event, het grootste electronic dance festival ter wereld. Midden in ‘De Maand van de Geschiedenis’ kijkt Radio Ritmundo terug. Niet op de opkomst van de housemuziek maar op de prehistorie, het vinyl-tijdperk van de old school deejay. In de jaren ‘60 en ‘70 bestond er nauwelijks een clubcultuur, des te meer een circuit van privé- en studentenfeesten waar ze singles en elpees draaiden. Stan Rijven weet er alles van. Sinds 1965 actief in Den Haag, vanaf 1971 in Amsterdam en omstreken. Een mini-cursus dance avant la date met Ramsey Lewis, Ray Charles, James Brown, Bohannon en Fania All Stars.

9 oktober 2019 22:00 Radio Ritmundo 158 – History Month prt 1

Sinds enkele jaren staat oktober bekend als ‘Maand van de geschiedenis’. Zodoende opent Radio Ritmundo de muziekarchieven met vergeten en versleten platen. We maken een trip langs memory lane met vroege Beatles-opnames, een ode aan de Russische tango-legende Pjotr Leschensko en aan indorock-pioniers The Tielman Brothers. Maar we beginnen met vandaag, 9 oktober zelf. De dag waarop Jacques Brel overleed (1978) en John Lennon werd geboren (1940).

2 oktober 2019 22:00 Radio Ritmundo 157 – World Animal Day

Vandaag een uitzending in het teken van dierendag! Je hoort muziek van The Beatles, The Byrds, Guillermo Portables & Trio Habana, Rufus Thomas en Pinguin Café Orchestra.

25 september 2019 22:00 Radio Ritmundo 156 – On Tour part 2

Vandaag deel 2 van de vooruitblik op welke acts en band er dit najaar op tournee gaan en welke nieuwe albums er zijn verschenen. In Radio Ritmundo muziek van Maite Hontelé, Fela Kuti, Mehmet Pola, Calexico, Hangai, Barrel House en Shantel.

18 september 2019 22:00 Radio Ritmundo 155 – On Tour part 1

Om 22:00 uur Stan Rijven met Radio Ritmundo op 40UP Radio. Vandaag een vooruitblik op wie er dit najaar op tournee komen en welke nieuwe albums er zijn verschenen. In Radio Ritmundo muziek van The Animals, The Allah Las, John Mayall, Altin Gün en Habib Koite

28 augustus 2019 22:00 Radio Ritmundo 154 – Mixtapes 4 – Rembeatika (1998)

Vandaag deel 4 in de zomerserie mixtapes waarbij we terug gaan naar 1989 een mixtape in het teken van Rembetika, de Griekse Blues! Je hoort Orkestra Kompania, Rita Abatsi, Stelios Kazantzidis, Lizeta Kalimeri, Charis Alexiou en Glykeria.

21 augustus 2019 22:00 Radio Ritmundo 153 – Mixtapes 3 – Blue Highways (2007)

Vandaag een trip down memory lane met de favoriete auto muziek van Stan. We blikken terug naar de mixtape Blue Highways die Stan in 2007 voor vrienden samenstelde. Je hoort Jack Johnson, The Hip Young Things, Calexico, The Horse Flies, The Shins, Gillian Welch en The Jayhawks.

14 augustus 2019 22:00 Radio Ritmundo 152 – Mixtapes 2 – Mundiall Stars

Vandaag een uitzending in het teken van de mixtape Mundial Stars die Stan in 1990 samenstelde. Je hoort muziek van Dixie Band, Axis, Las Chicas del Can, Kofi Olomide, Ghetto Blaster en War.

7 augustus 2019 22:00 Radio Ritmundo 151 – Mixtapes 1 – Globeat 1989

Vandaag gaan we terug naar 1989 en je hoort een legendarische GLOBEAT mixtape die Stan Rijven destijds maakte.

31 juli 2019 22:00 Radio Ritmundo 150 – UP to dates

Om 22:00 uur de 150e Radio Ritmundo met Stan Rijven op 40UP Radio. Een uitzending vol nieuwe cd’s van merendeels oude bekenden. Opvallendste trend: hernieuwde interesse voor Afrika en Latijns-Amerika. Zo laat Madonna zich inspireren door Kaapverdiaanse batuke en Colombiaanse reggaeton, Beoncé door Westafrikaanse afrobeats, Santana’s laatste album ‘Africa speaks’ spreekt voor zich. Maar ook andere vedetten kwamen met verrassende nieuwe platen zoals de Nederlands/Colombiaanse trompettiste Maite Hontelé en de Marokkaanse zangeres Oum.

24 juli 2019 22:00 Radio Ritmundo 149 – Retour de France- Etappe IV

Terwijl renners de pedalen draaien, draait Radio Ritmundo mee. In vier ritten peddelt Stan Rijven tijdens de Tour over ándere toppen uit de Franse populaire muziek. Naast chansons en luchtige zomerhits is Frankrijk leverancier van music in the mix: van fusion en mestizo, de kleurrijke versmelting van invloeden uit Frankrijk’s voormalige koloniën. Parijs en Marseille zijn de broedplaatsen met crossovers van afro, gypsy, hiphop, latin en raï. Oftewel de ideale kweekvijvers voor Manu Chao, Les Negresses Vertes, Cheb Khaled en Tiken Jah Fakoly.

17 juli 2019 22:00 Radio Ritmundo 148 – Retour de France- Etappe III

Aujourd’hui deel drie uit de serie Retour de France met Franse rock en hiphop uit de jaren '80 en '90. Je hoort Jacques Dutronc, Noir Desir, Kat Onoma, Soon E MC en De Palmas.

10 juli 2019 22:00 Radio Ritmundo 147 – Retour de France- Etappe II

De belangrijkste wielerronde van het jaar gaat weer van start. Terwijl renners de pedalen draaien, draait Radio Ritmundo mee. Vandaag veel aandacht voor Franse chansons uit de jaren ’60. Je hoort ook een aantal Franstalige covers. Je hoort muziek van Yves Montand, Les Lionceaux, Marie LaForet, Patricia en Francois Fabrice.

3 juli 2019 22:00 Radio Ritmundo 146 – Retour de France- Etappe I

De belangrijkste wielerronde van het jaar gaat weer van start. Terwijl renners de pedalen draaien, draait Radio Ritmundo mee. Vier jaar oud zag ik de Tour voor het eerst voorbijflitsen op de Van Alkemadelaan in Den Haag. Want de Ronde van 1954 startte in Amsterdam, liep via Scheveningen (zie foto) en finishte in Brasschaat met de legendarische Woutje Wagtmans als winnaar. Daar hoort muziek bij, maar nu eens geen grijsgedraaide Franse hits. In 4 etappes peddelt Stan Rijven tijdens de Tour langs andere toppen uit de Franse populaire muziek. Vandaag de eerste etappe met verdwaalde chansons van Guy Béart en Marie Laforêt, melancholische pop van De Palmas en Francoise Hardy plus een accent grâve op Eric Satie en Serge Gainsbourg.

26 juni 2019 22:00 Radio Ritmundo 145 – Cabo Verde, a musical treasury

Tussen twee Kaapverdiaanse feestdagen (São João- 24 juni, Onafhankelijkheidsdag- 5 juli) een Ritmundo met Kaapverdiaanse pop. Want Kaap Verdië heeft geen olie, wel een ander waardevol exportproduct. De Westafrikaanse archipel is een schatkamer vol sublieme singer/ songwriters, èn eigen muziekstijlen. Zoals de bluesy morna, de funky funana en de traditionele batuque…. Madonna’s inspiratie voor ‘Batuka’ op haar laatste album ‘Madam X’. Weetje: Rotterdam heet ook wel het 10e eiland van Kaap Verdië wegens het eerste KV-platenlabel Morabeza Records (1965) en de vele KV-muzikanten die er wonen. Zoals Americo Brito en Djocy Santos. Je hoort ze naast diva Cesaria Evora en toptalenten als Sara Tavares, Mayra Andrade en Téofilo Chantre.

19 juni 2019 22:00 Radio Ritmundo 144 – Salif Keita 50, guest Bas Springer

Mali bezit geen olie, wel een ander waardevol exportprodukt: muziek! Want dit Westafrikaanse land is de bron van blues, soul en funk. Een goudmijn ook vol topgitaristen en sublieme vocalisten. De charismatische zanger Salif Keita is de belangrijkste ambassadeur die na 50 jaar afscheid neemt van podium en plaat. Op 25 juni geeft hij zijn laatste concert in Nederland, in het Amsterdamse Carré. Muziekjournalist Bas Springer interviewde Keita onlangs. In deze Ritmundo-uitzending vertelt Bas over de rol en invloed van een muzieklegende die moeiteloos traditie met moderniteit verbindt.

12 juni 2019 22:00 Radio Ritmundo 143 – Summer Festivals – part II

Vandaag het tweede deel van een blik op de zomerfestival kalender. Met muziek van Third World, Alpha Blondy, Barrelhouse, Amadou & Mariam en Futoumata Diawara.

5 juni 2019 22:00 Radio Ritmundo 142 – Summer Festivals – part I

Vandaag een vooruit op de komende zomerfestivals en de artiesten die daar optreden. Je hoort Mokoomba, Lauryn Hill, Jungle By Night, ZAZ en Van Morrison.

29 mei 2019 22:00 Radio Ritmundo 141 – Trinta di Mei

Vandaag een show in het teken van de Trinti di Mei, de opstand en staking van werknemers van Shell op Curacao, 50 jaar geleden. Je hoort muziek van Izaline Calister, Oswin Chin Behelia, Sexteto Gressman en Conjunto Cristal.

22 mei 2019 22:00 Radio Ritmundo 140 – Songlines

Muziekrecennies uit 5 continenten, dat lees je in het blad Songlines. Vandaag een special over dit blad met muziek van Krons Quartet, Our Native Daughters, Alfabeto Runico, Hindi Zahra, Oum en Ken Assouf.

15 mei 2019 22:00 Radio Ritmundo 139 – Europe

Wegens de verkiezingen voor het Europese parlement een Radio Ritmundo over Europa. Jona Lewie vertolkt de ultieme Europa song, The Nits en Kraftwerk brengen een ode aan het Europese spoor; aan de Noordkaap zingt Mari Boine en op de zuidpunt van Europa vind je Radio Tarifa.

8 mei 2019 22:00 Radio Ritmundo 138 – Afrique Classique II- Mali

‘40 UP Radio, Your generation your music?’…. hangt er maar vanaf waar je opgroeide. Dat anglo-amerikaanse Amerikaanse pop sinds de jaren vijftig de onze inkleurde is overbekend, maar wat gebeurde er elders? Zoals in Mali. Het Westafrikaanse land staat weer in de belangstelling wegens de Nederlandse militairen die op 1 mei het land na 5 jaar verlieten. Vreemd genoeg hoor je nauwelijks iets van de enorme muzikale rijkdom die Mali kent. Een goudmijn voor 24 karaats Sahel soul, oorsprong van de blues en vooral leverancier van top-gitaristen en top-zangers. Zoals Salif Keita, Oumou Sangare en Fatoumata Diawara.

1 mei 2019 22:00 Radio Ritmundo 137 – Spring fever

Vandaag in Spring Fever het muzikale thema. Aan het begin van de meimaand een uitzending vol lente- en vogelgeluiden van ondermeer Malicorne, Pentangle, Pink Floyd, Oum en It’s A Beautiful Day.

24 april 2019 22:00 Radio Ritmundo 136 – Kingsdays

Vandaag gewijd aan Koningsdag en nummers met Kings and Queens en Princes and Princesses. Een uur lang royalty uit de Caraiben en West Afrika met onder meer Queen Ida, Frank Reyes, King Radio en Prince Nico.

10 april 2019 22:00 Radio Ritmundo 135 – Record Store Day

Radio Ritmundo blikt vooruit op Record Store Day (za 13 april). Een internationaal georganiseerde feestdag, waarop wereldwijd recordstores en -labels extra activiteiten organiseren. Jaarlijks doen zo'n 700 onafhankelijke platenwinkels in de VS mee, enkele honderden in de rest van de wereld. In 2019 bestaat de single, het 45-toeren plaatje, bovendien 70 jaar! Stan Rijven draait zijn eerste singles plus ander vinyl met een bijzonder verhaal.

3 april 2019 22:00 Radio Ritmundo 134 – Fourteen UPdates

Vandaag in het teken van nieuwe oogst met veel nieuwe muziek. Je hoort Nick Waterhouse, Salif Keita, Bassekou Kouyate & Ngoni Ba & Habib Koite, Mario Batkovic en Cumbia Chicharra.

27 maart 2019 22:00 Radio Ritmundo 133 – Afrique Classique I – Angola & Kenya

Vandaag in het teken van muziek uit Kenia en Angola. Met muziek van Orchestra Makkasay, Arthur Nunes, Paulino Pinheiro, Tony Von en Urbano de Castro.

20 maart 2019 22:00 Radio Ritmundo 132 – Brexit Beat- The ballad of UK & EU

Vandaag in het teken van de Brexit. De liefde is voorbij. EU en UK liggen niet meer aan dezelfde Sleepy shores, zoals John & Yoko vijftig jaar geleden in Amsterdam Hilton. Een huwelijk van Yes I will en It’s for you is ingeruild voor een vechtscheiding waarin Under my thumb en Tell that girl to shut up de boventoon voeren. Where have all the good times gone? We hadden het kunnen weten want, As tears go by, al voorspeld in de Brexit beat! Met muziek van The Swinging Blue Jeans, Helen Shapiro, Billy Davis, The Rolling Stones, Genesis en Van Morrison & Them.

13 maart 2019 22:00 Radio Ritmundo 131 – Elections – Provinciale Platen

Vandaag in het teken van de Provinciale staten verkiezingen van 20 maart. Per provincie hoor je een provinciale plaat met muziek van Meindert Talma, Ede Staal, No Blues, Toontje Lager en Henny Vrienten.

6 maart 2019 22:00 Radio Ritmundo 130 – International Women’s Day

Vandaag louter zangeressen ivm International Women’s Day op 8 maart. Je hoort Ann Peebles, Cesaria Evora, Ana Moura, Joni Mitchell, Souad Abdullah en Oumou Sangaré.

27 februari 2019 22:00 Radio Ritmundo 129 – 12 tracks rond Carnaval

Update in 12 tracks rond Carnaval (Professor Longhair), komende concerten (Alpha Blondy), een overleden popartiest (Gerard Koerts) en nieuwe albums (Steve Gunn).

20 februari 2019 22:00 Radio Ritmundo 128 – Asha Bhosle Special

Op drie continenten is ze wereldberoemd, in het Westen vooralsnog een onbekende. Asha Bhosle zong in zes decennia enkele duizenden liedjes bij elkaar voor honderden Bollywood films. Voldoende voor een plaats in het Guiness Book of Records èn een Radio Ritmundo-special, want 27 februari staat de 85-jarige diva in het Concertgebouw. Edo Bouman (Vintage Voodoo Recordshop, platenlabel Bombay Connection) weet er alles van en komt een uurtje filmmuziek van vinyl draaien.

13 februari 2019 22:00 Radio Ritmundo 127 – World Radio Day

Om 22:00 uur Stan Rijven met Radio Ritmundo op 40UP Radio. 100 jaar geleden vond de eerste radio uitzending plaats in Nederland. Vandaag hoor je een uur lang radio-gerelateerde nummers en mooi stukje radiogeschiedenis. Je hoort muziek van Kokomo, R.E.M., The Silver Apples, Birgitte Fontaine, Buggles en Queen.

6 februari 2019 22:00 Radio Ritmundo 126 – Franco, soukous superstar

Dat de afrobeat de Congolese soukous onterecht heeft verdrongen illustreert dj Stan Rijven met een eerbetoon aan de Congolese superster Franco. Vorige week was het 35 jaar geleden dat de Kinshasa Colossus zijn Nederlandse debuut maakte in De Melkweg. Een verpletterend concert dat zes uur duurde, een vanzelfsprekendheid voor de bandleider met 3 bands in resp. Kinshasa, Parijs en Brussel en een miljoenen platenverkoop. Hoewel hij 30 jaar geleden overleed geldt nog steeds zijn lijfspreuk: “Je komt OK binnen maar verlaat KO de zaal”.

30 januari 2019 22:00 Radio Ritmundo 125 – Ode to Jacques Senf (1946-2019)

Thema vanavond: Jacques Senf, pionier van de Nederbeat. Over zijn activiteiten als manager van Golden Earrings, Shocking Blue en Sandy Coast; en zijn unieke manier van publiciteit maken. Naast bovengenoemde bands hoor je ook muziek van The Who, Pretty Things en The Kinks.

16 januari 2019 22:00 Radio Ritmundo 124 – What’s Up? Live concerts 2019 – Part 2

Vandaag kijken we nogmaals vooruit naar de live concerten van komend jaar. Je hoort muziek van Carlos Puebla, Rosalia, Amsterdam Klezmer Band, Stephen Stills en Luciano.

9 januari 2019 22:00 Radio Ritmundo 123 – What’s Up? Live concerts 2019 – Part 1

Vandaag kijken we vooruit naar een aantal live concerten van komend jaar. Je hoort The Kinks, Stephen Stills, Bassekou Kouyate & Ngoni Ba, Fatoumata Diawara en Adamo.

2 januari 2019 22:00 Radio Ritmundo 122 – Roots & Routes

Muzikaal thema is Roots & Routes. Je hoort Kroke, Samira’s Blues, Magda Mendes, Rosalia, Emcida & Ibeyi en Karima El Fillali.

26 december 2018 18:00 Radio Ritmundo 121 – XMassengers

Een Kerstuitzending met gospel muziek van The Staple Singers, Pilgrim Travellers, Sister Rosetta Sharpe, Mahalia Jackson, Sister Wynona Carr & Joe May en Reverend Kelsey.

19 december 2018 22:00 Radio Ritmundo 120 – 2018- Memory Lane

Vandaag aandacht voor overleden artiesten Aretha Franklin, Kasse Mady, Hugh Masekela, Rachid Taha en voor gedenkwaardige heruitgaves van ondermeer de Marokkaanse Fadoul uit Marokko en Caetano Veloso uit Brazilië.

12 december 2018 22:00 Radio Ritmundo 119 – 2018- Top World Albums

Vandaag in het teken van Top World Albums, de mooiste nieuwe albums of re-issues van 2018. Je hoort muziek van Rosalia, Salif Keita, Harouna Samake, The Dubbeez, Dieter van der Westen Band, Michelle David, Tabanka en Elaine da Silva.

5 december 2018 22:00 Radio Ritmundo 118 – Brand new

Vandaag hoor je veel nieuwe muziek in de show. Je hoort Jungle By Night, Voodoo Game, Samba Touré, Jenni & The Hummingbird, Puerto Candelaria en Martina la Peligrosa.

21 november 2018 22:00 Radio Ritmundo 117 – 1968 – Folk goes Pop

Vandaag muzikaal thema Folk Goes Pop met nadruk op de invloed die folk had in 1968. Je hoort muziek van Led Zeppelin, Robert Plant & Alison Kraus, Bert Janschh, Donovan, Joni Mitchell, Bee Gees en Ten Years After.

14 november 2018 22:00 Radio Ritmundo 116 – Womex Music Fair- part II

Stan bezocht de Womex Music Fair en Las Palmas en nam veel nieuwe muziek mee. Vandaag deel 2 van de ontdekkingen van de Womex met muziek van Amelia White, Catherine MacLellan, Samba Toure, Vaudou Game en Jenni & The Hummingbirds.

7 november 2018 22:00 Radio Ritmundo 115 – Womex Music Fair- part I

Stan bezocht de World Music Expo en Las Palmas en nam veel nieuwe muziek mee. Wat South By South West betekent voor de Westerse rock & pop, is Womex (World Music Expo) voor de global music scene. Elk jaar wisselt de Europese plaats van bestemming. Van 24-28 oktober was Las Palmas op Gran Canaria de hot spot voor zo’n 2700 professionals uit 92 landen. Tijdens de 24e editie traden 60 bands op waaronder ook Lingua Franca, Son Swagga enTabanka uit Nederland. Gelijkertijd is Womex een eldorado waar je bij allerlei landen-stands nieuwe cd’s ontdekt. Voor Radio Ritmundo maakte dj Stan Rijven een selectie uit het immense aanbod. Goed voor twee afleveringen met muziek uit ondermeer Belize, Gomera, Griekenland, Kaap Verdie, Polen, Togo en de Prince Edward Islands. En niet te vergeten… Nederland!

31 oktober 2018 22:00 Radio Ritmundo 114 – History Month part 3

Vandaag het laatste deel van een historisch drieluik nav de maand van de geschiedenis. Want op popgebied valt er nog veel te ontdekken. Engeland en de VS waren in de jaren ’50 en ’60 weliswaar de ‘zenders’, maar hoe zat het met de ‘ontvangers’? Hoe vonden rock ’n roll, beat en pop in de rest van de wereld hun draai? Aan de hand van unieke opnames en curieuze covers reist Radio Ritmundo via Nederland naar Marokko (Good golly miss molly), Turkije (Send me a postcard), Spanje (Get off of my cloud) en door Oost Europa. Want ondanks het IJzeren Gordijn drong de beatmuziek ook door in Hongarije, Roemenië en Tsjecho-Slowakije!

24 oktober 2018 22:00 Radio Ritmundo 113 – History Month- ADE- Dance avant la date part 2

Het Amsterdam Dance Event vond afgelopen week plaats. Mooie reden om vandaag terug te kijken op de dj carrière van Stan en de de opkomst van de dance muziek in Nederlands. Je hoort muziek van Ramsey Lewis, Cees Schrama, El Chicano, Herbie Hancock, Hugh Masekela, Manu Dibango en K Frimpong.

17 oktober 2018 22:00 Radio Ritmundo 112 – October History Hype- part 1: The Hague

Vandaag focussen we op het pop verleden van de 60s in Den Haag. Oktober, maand van de geschiedenis. ‘Opstand’ is het thema wegens twee symbolische kantel-jaartallen. 1568: startschot van de 80-jarige oorlog en daarmee het ontstaan van Nederland als natie. 1968: het jaar van studentenrevoltes, Vietnamprotest en poprevoluties in Amsterdam, Londen, Parijs en San Francisco (luister naar de Radio Ritmundo-uitzendingen nr 094-096). Radio Ritmundo focused nogmaals op het pop-verleden maar nu met historische opnames, direct from the vaults. Part I- 60s Den Haag: toen vermaard als beatstad maar nog onbekend als vaderlandse broedplaats voor blues, country en psychedelica. Met opnames van Neerlands’ 1e fuzz-gitaar (?), het 1e Nldse country-festival, de vlegeljaren van Mariska Veres plus de ándere roots van de Dutch Delta Blues.

10 oktober 2018 22:00 Radio Ritmundo 111 – Guitar Heaven

Vandaag Guitar Heaven met muziek van John Mayall & The Bluesbreakers, The Shadows, Ali Farka Touré, Dama & D’Gary en Luis Segura.

3 oktober 2018 22:00 Radio Ritmundo 110 – Autumn Updates

Nieuw op de woensdagavond Stan Rijven met Radio Ritmundo van 22:00-23:00 uur. Vandaag met muziek van Jacques Brel, Ferre Grignard, The War & Treaty, Caetano Veloso, Harouna Samake, Funky Nassau en Le Ry-Co Jazz.

24 september 2018 23:00 Radio Ritmundo 109 – What’s up? Part 2

Vandaag wederom in het teken van concerten en festivals die eraan staan te komen. Je hoort OUM, Amsterdam Klezmer Band, Bokante & Metropole Orkest, Gaye Su Aykol en Treble Spankers.

17 september 2018 23:00 Radio Ritmundo 108 – What’s up? Part 1

Vandaag in het teken concerten en festivals die eraan staan te komen. En veel nieuwe muziek die is uitgekomen is. Je hoort o.a. Toots & The Maytals, Harouna Samake, OUM, Ry Cooder en Jimmy Aldrigde.

30 juli 2018 23:00 Raadio Ritmundo 107 – Long Hot Summer

Vandaag in het teken van “Long Hot Summer”. Je hoort muziek van Cesaria Evora, Guillermo Portables, Dexter Johnson, Franco en Henry Fiol.

23 juli 2018 23:00 Radio Ritmundo 106 – Pop, Pasta e Pesto part II

Het muzikale Thema is Pop, Pasta e Pesto part II. Een muzikale Giro d’Italia met muziek van Nino Rota, Branda Ionica, Vinicio Capossela en Sophia Loren.

16 juli 2018 23:00 Radio Ritmundo 105 – Retour de France – part II

Vandaag part deux van de Retour de France. Muziek van De Palmas, Noir Désir, Les Negresses Vertes, Manu Chao, Jehro en Barbara Carlotti.

9 juli 2018 23:00 Radio Ritmundo 104 – Retour de France – part I

Vandaag Tour de France met de wat onbekendere Franse muziek. Je hoort muziek van Yves Montand, Edith Piaf, Yonderboi, George Brassens, Francoise Hardy en Jean Gabin.

2 juli 2018 23:00 Radio Ritmundo 103 – Hot & Happening

Vandaag in het teken van allerlei aankomende festivals en nieuwe platen die onlangs verschenen zijn. Je hoort muziek van The Dubbeez, Noam Vanaza, Alpha Blondy, Antoine Dougbé, Zorita en Dieter van der Westen.

25 juni 2018 23:00 Radio Ritmundo 102 – Keti Koti – Days of slavery

Vandaag is het thema Keti Koti - Days Of Slavery. Je hoort muziek van Burning Spear, Third World, Lieve Hugo, De Nazaten van Prins Hendrik, Ronald Snijders en Kenny B.

18 juni 2018 23:00 Radio Ritmundo 101 – World Cup 2018 – Soccer Songs

Vandaag een special over de Football World Cup dit momenteel in Rusland gehouden wordt. Je hoort muziek van Real Sounds Of Africa, Los Ramblers, Youssou N’Dour & Axelle Red, La Plage en Ayo.

11 juni 2018 23:00 Radio Ritmundo 100 – number 100- Stan d’arts

Stan Rijven heeft zijn 100e uitzending! Vanavond hoor je waar deze muzikale duizendpoot zijn inspiratie vandaan haalt. Je hoort dan een mooi overzicht met belangrijke muziek in Stan's leven! 23:00 uur 40UP Radio!!

4 juni 2018 23:00 Radio Ritmundo 099 – Summer Festivals

Vandaag een vooruitblik op de Summer Festivals die eraan komen. Je hoort muziek van Angelique Kidjo, Spencer Davis Group, Blind Faith, Oumou Sangare, Trio Dakali & Kronos Quartet en Mavis Staples.

28 mei 2018 23:00 Radio Ritmundo 098 – Summer Harvest

Vandaag in het teken van Summer Harvest hoor je een selectie van nieuwe albums. Je hoort nummers van Don Drummond, Fatoumata Diawara, Jalil Bennis Et Les Golden Hands, Dieter Van Der Westen, Zorita en Ry Cooder.

21 mei 2018 23:00 Radio Ritmundo 097 – 1968 Afro & Latin

Vandaag het laatste deel het vierluik 1968. We sluiten af met Afro & Latin. Je hoort James Brown, Sly & The Family Stone, War, Santana, Wilson Simonal, Caetano Veloso en Victor Jara.

14 mei 2018 23:00 Radio Ritmundo 096 – Paris 1968 Special

Vandaag in het teken Parijs 1968. Je hoort muziek van Jacques Dutronc, Serge Gainsbourg, The Motions, Johnny Hallyday en Francoise Hardy.

7 mei 2018 23:00 Radio Ritmundo 095 – California 1968 Special

In mei 2018 vier uitzendingen geheel gewijd aan ‘Mei 1968’. Een iconische maand wegens de studentenrevoltes in Parijs Parijs en Berlijn. Maar 1968 was ook het jaar van de moorden op ML King en Robert Kennedy, de Viëtnam-protesten en de Russische inval in Praag. Gelijkertijd betekende 1968 een kanteljaar voor de popmuziek in Europa, Noord- en Zuid-Amerika. Niet voor niets zongen The Beatles over `Revolution’ en The Stones over ‘Streetfighting man’. Vanavond de 2e aflevering met ‘California 1968’. Je hoort o.m. Joni Mitchell, The Mother of Invention, Jefferson Airplane, Quicksilver Messenger Service en natuurlijk Crosby, Stills & Nash.

30 april 2018 23:00 Radio Ritmundo 094 – London 1968 Special

In mei 2018 vier uitzendingen geheel gewijd aan ‘Mei 1968’. Een iconische maand wegens de studentenrevoltes in Parijs Parijs en Berlijn. Maar 1968 was ook het jaar van de moorden op ML King en Robert Kennedy, de Vietnam-protesten en de Russische inval in Praag. Gelijkertijd betekende 1968 een kanteljaar voor de popmuziek in Europa, Noord- en Zuid-Amerika. Niet voor niets zongen The Beatles over `Revolution’ en The Stones over ‘Streetfighting man’. Vanavond de 1e aflevering met ‘Londen-1968’. Je hoort o.m. Beatles, Kinks, Tyrannosaurus Rex, Pentangle, Blind Faith, Syd Barrett en Van Morrison.

23 april 2018 23:00 Radio Ritmundo 093 – Koningsdag Special

Vandaag staat Radio Ritmundo in het teken van Koningsdag. Je hoort muziek van Jaap Fischer, King Sunny Adé, Serge Gainsbourg, Lolo Lolita & Tchico en Lieve Hugo.

16 april 2018 23:00 Radio Ritmundo 092 – Hot & happening

De week een voorproefje op aankomende concerten. Je hoort Axel Flovent, Moody Blues, The Hollies, La Pegatina, Les Negresses Vertes, Alpha Blondie, Mariza en Black Santiago.

9 april 2018 23:00 Radio Ritmundo 091 – Nice & Nuevo

Je hoort muziek van Maurizio Geri, Natalia Lafourcade, Turkwaz, Adrian Kwelepata en Sonido Gallo Negro.

2 april 2018 23:00 Radio Ritmundo 090 – 50 jr Martin Luther King, 50 jr Paradiso

Vandaag in het teken van Martin Luther King en 50 jaar Paradiso. Je hoort muziek van The Motions, Mavis Staples, Carel Kraayenhof Ensemble, 3 Mustaphas 3, Björk, Marc Almond en Amsterdam Klezmer Band.

26 maart 2018 23:00 Radio Ritmundo 089 – Paradiso 50

Vanavond in Radio Ritmundo met Stan Rijven een special over 50 jaar Paradiso. Je leert over de geschiedenis van de legendarische poptempel en je hoort een selectie van acts die hebben opgetreden door de jaren heen zoals Pink Floyd, Loudon Wainright, The Nits, Einsturzende Neubauten, Fela Kuti, Cesaraia Evora en Quazar.

19 maart 2018 23:00 Radio Ritmundo 088 – Voting Voices

Vandaag in het teken van Voting Voices ivm Gemeenteraad Verkiezingen. Je hoort muziek van The Roches, Tenebrae & Voces8, Malicorne, Salif Keita & Bobby McFerrin, Zap Mama en The Gyoto Monks.

12 maart 2018 23:00 Radio Ritmundo 087 – Boekenweek

Vandaag muziek in het teken van de Boekenweek. Je hoort o.a. Simon & Garfunkel, The Beatles, Simon Vinkenoog, Drs. P., Bram Vermeulen en Bert Jansch.

5 maart 2018 23:00 Radio Ritmundo 086 – World Women Day

Vandaag louter dames voor de aanstaande World Women Day. Je hoort muziek van Peggy Lee, Eartha Kitt, Fairuz, Gaada Diwane de Beachar, Sara Tavares, Cesaria Evora en Zaz.

26 februari 2018 23:00 Radio Ritmundo 085 – Cover the World

Muziek van Youssou N’Dour, Lead Belly, Led Zeppelin, Solomon Burke, The Beach Boys, Trix & The Paramounts.

12 februari 2018 23:00 Radio Ritmundo 084 -Winter Harvest

Winter Harvest is het thema. Je hoort veel nieuwe muziek die in de winter is verschenen zoals Mavi Isiklar, Da Cruz, Maria Kalaniemi & Eero Grundstrom, Ilkka Arola en Horndogz.

5 februari 2018 23:00 Radio Ritmundo 083 – Hugh Masekela Special

Een uitzending geheel gewijd aan Hugh Masekela, The Father Of South African Jazz. Hij is onlangs op 78 jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van prostaatkanker.

29 januari 2018 23:00 Radio Ritmundo 082 – Back & Forwards part II

Muzikaal thema is Back & Forwards part II. Een terugblik en vooruit blik op de muziek. Muziek van Sara Tavares, Shisha Group, Amsterdam Andalusian Orchestra, Calexico en Goran Bregovic.

22 januari 2018 23:00 Radio Ritmundo 081 – Back & Forwards Part I

Muziek van Tom Petty, France Gall, The Cranberries, Django Reinhardt en Patricio Wang.

8 januari 2018 23:00 Radio Ritmundo 080 – Best of 2017

Vandaag blikt Stan terug op jaar 2017. Muziek van No Blues, Tamikrest, Trio-da-Kali, Oumou Sangare, Namibia Tales en Afrolailo.

1 januari 2018 23:00 Radio Ritmundo 079 – New Year Dance Special

Vanavond een uitzending die in het teken staat van dansmuziek. Dansend gaan we het nieuwe jaar in bij 40UP Radio. Happy New Year!!

21 december 2017 12:00 Radio Ritmundo 078 – Very Xmas

Een kerstspecial van Radio Ritmundo met Stan Rijven. Niet met de gebruikelijke alledaagse kerstplaten maar een selectie kerstmuziek die je waarschijnlijk nog nooit eerder hoorde. Muziek van Tenebrae & Voices 8, Elvis Costello, Agnes Buen, Hilliard Essemble en Bobby McFerrin.

18 december 2017 23:00 Radio Ritmundo 077 – Winter harvest

Vandaag nieuw materiaal van een aantal singer-songwriters. Muziek van Frankie Chavez, Lankum, Dispatch, Robert Plant, Iva Bittová, Ibeyi en Adam Strug.

4 december 2017 23:00 Radio Ritmundo 076 – Mix Tapes – Buffet Beat

Vanavond het derde deel van de mixtape serie, ditmaal Buffet Beat. Ideale muziek voor op de achtergrond tijdens een diner met nummers van Carmine Coppola, Mercedes Simon, Guillermo Portables en George Brassens.

27 november 2017 23:00 Radio Ritmundo 075 – Mix Tapes – Texas Tunes

Vandaag Texas Tunes, deel 2 in de mixtape series die Stan in de 80-er jaren samenstelde. Muziek van Ennio Morricone, Johnny Cash & June Carter, Jim Reeves, Marty Robinsons, Ry Cooder, Bob Marley en Eric Clapton.

20 november 2017 23:00 Radio Ritmundo 074 – MixTapes – Globeat part 1

Deel 1 van een drieluik van mixtapes die Stan Rijven in de jaren ’80 samenstelde. We trappen af met Globeat, een combinatie van Globe en beat omdat in de jaren ’80 de wereldmuziek opkwam. Muziek van Silver Apples, Pedro Padilla, Leo Fuld, Juanito Valderrama, Johnny Pacheco en Flaco Jiménez.

13 november 2017 23:00 Radio Ritmundo 073 – Black & Brit Blues part 3

Vanavond in Radio Ritmundo deel 3 in de serie die Stan Rijven maakte over de Blues. Muziek van The Rolling Stones, Staple Singers, Johnny Lee Hooker, Etta James en Howlin Wolf.

6 november 2017 23:00 Radio Ritmundo 072 – Black & Blues part 2

Deel twee in de serie Black & Blues. Met muziek van Fats Domino, The Staple Singers, Ramsey Lewis en Chico Hamilton.

30 oktober 2017 23:00 Radio Ritmundo 071 – Black & Blues part 1

Vandaag in het teken van de Blues. Muziek van James Brown, Pilgrim Travellers, Mahalia Jackson, Ray Charles, The Rolling Stones en Dave Bartholomew.

23 oktober 2017 23:00 Radio Ritmundo 070 – Herfst Harvest

Om 23:00 uur Stan Rijven met Radio Ritmundo. Vandaag gevuld met veel nieuwe muziek die is uitgekomen. Muziek van TOOTard, Mighty Mo Rogers & Baba Sissoko, Saziso, Namibian Tales en Mehmet Polat waarvoor Stan kaartjes weggeeft.

16 oktober 2017 23:00 Radio Ritmundo 069 – Mali

Vandaag staat de uitzending in het teken van Mali. Muziek van Amadou & Mariam, Oumou Sangare, Toumani Diabate & Taj Mahal en Ali Farka Touré & Ry Cooder

9 oktober 2017 23:00 Radio Ritmundo 068 – Jacques Brel

Vandaag staat de aflevering van Radio Ritmundo in het teken van Jacques Brel.

2 oktober 2017 23:00 Radio Ritmundo 067 – Carribean Cocktail

Vandaag een reis naar de Caribische eilanden. Guillermo Portabales, Riba Dempel, Ranky Tanky, La Compagnie Creole en Tabou Combo.

25 september 2017 23:00 Radio Ritmundo 066 – MEXICOnnections

Thema vandaag is Mexico. Muziek van Willy DeVille, Calexico, Mariachi Vargas De Tecalitlán, Lila Downs, en Lhasa De Sela.

18 september 2017 23:00 Radio Ritmundo 065 – Movies For The Ear

Volledig in het teken van filmmuziek want het Nederlands Film Festival staat weer voor de deur. Muziek van The Magnificent Seven, Patricio Wang, Henny Vrienten, Willem Breuker, Carel Kraayenhof & Ennio Morricone, Lodewijk de Boer.

11 september 2017 23:00 Radio Ritmundo 064 – Old Folks & New Visions

Vandaag in het thema Old Folks & New Visions. Muziek van Too Sad For Public, Offa Rex, Stephan Micus, The Drystones, Bert Jansch en Chalo Correia.

4 september 2017 23:00 Radio Ritmundo 063 – Totdat de bom valt

Thema vandaag “Totdat De Bom Valt” Muziek van Barry McGuire, Bill Chambers, Wanda Jackson, Sam Hinton, Bill Haley & His Comets en Doe Maar.

28 augustus 2017 23:00 Radio Ritmundo 062 – Uitmarkt Special

Stan Rijven is om 23:00 uur te horen met een nieuwe aflevering van Radio Ritmundo. Vandaag een Uitmarkt Special Muziek van Songhoy Blues, Amadou & Mariam, Chalo Correia, Monir Goran & Ako Taher, Mehmet Polat Trio en Tiltan.

21 augustus 2017 23:00 Radio Ritmundo 061 – Pop, Pesto é Pasta

Stan Rijven is om 23:00 uur weer terug na zijn Italiaanse vakantie. Om nog een beetje in de vakantiestemming te blijven is het thema vandaag Pop, Paste é Pesto. Muziek van Jenifer Jackson, Mario Abbate, Nino Rota, Piero Piccioni en Salvatore Adamo.

10 juli 2017 23:00 Radio Ritmundo 060 – Summer Breezers part 3

Stan Rijven brengt om 23:00 uur heerlijke zomerse muziek in een nieuwe Radio Ritmundo. Muziek van Martha & The Muffins, Marinah, Toots & The Maytals ft. Willie Nelson, Mystic Djim & The Spirits, Digi Onze en Vanessa de Mata.

26 juni 2017 23:00 Radio Ritmundo 059 – Summer Breeze part 2

Om 23:00 een zomers uurtje Radio Ritmundo met Stan Rijven. Volledig in het thema Summer Breeze part 2. Met muziek van Genesis Gospel Singers, Marcio Faraco, James Brown, Antonis Diamantidis, Them en James Hunter.

19 juni 2017 23:00 Radio Ritmundo 058 – Fela Kuti Special met gast John Collins

Stan 048 ()

12 juni 2017 23:00 Radio Ritmundo 057 – Summer Breezers

Om 23:00 uur Radio Ritmundo met onze wereldmuziek-specialist, Stan Rijven. Het thema is Summer Breezers. Muziek van Vanessa de Mata, Ceumar, Bitori, D’Gary, Joan Soriano en Antonio Dos Santos.

5 juni 2017 23:00 Radio Ritmundo 056 – Summer Festivals

Om 23:00 uur Stan Rijven met Radio Ritmundo. Dit keer in het thema van de Summer Festivals. Muziek van The Beach Boys, Steelers Wheel, Feufollet, Oumou Sangaré, Nahawa Doumbia en Toko Telo.

29 mei 2017 23:00 Radio Ritmundo 055 – Fresh Fruits part 1

Om 23:00 uur een nieuwe aflevering van Radio Ritmundo met Stan Rijven. Op deze warme avond veel swingende Afrikaanse muziek. Muziek van Oumou Sangaré, Nahawa Doumbia, Nidia Gongora & Quantic, Supergombo, Feufollet en Orchestra Baobab.

22 mei 2017 23:00 Radio Ritmundo 054 – The Summer Of Love part 3

Om 23:00 uur een extra tropische uitzending van Radio Ritmundo met Stan Rijven. Thema is The Summer Of Love part 3. Vandaag muziek van Fela Kuti, Sly & The Family Stone, Juaneco Y Su Combo, The Jewels, Jorge Ben en NV Groep 65.

15 mei 2017 23:00 Radio Ritmundo 053 – Summer Of Love Part 2

Om 23:00 de 53e uitzending van Stan Rijven’s show Radio Ritmundo op 40UP Radio. Precies een jaar geleden startte zijn programma bij ons! De uitzending staat in wederom in het teken van The Summer Of Love met muziek van Tomorrow, Small Faces, David Crosby, Nick Drake, The Motions en The Mysterons.

8 mei 2017 23:00 Radio Ritmundo 052 – Summer Of Love (part I)

Om 23:00 uur een uur Radio Ritmundo met Stan Rijven op 40UP Radio. Thema is Summer Of Love. Muziek van The Beatles, Pink Floyd, The Velvet Underground, The Grateful Dead, Pearls Before Swine, T-Rex en The Bumble Bees.

1 mei 2017 23:00 Radio Ritmundo 051 – Klezmer, gypsy & sefardisch

Om 23:00 een nieuwe uitzending van Radio Ritmundo met Stan Rijven op 40UP Radio. Thema vanavond is Klez Mokum & Beyond. Muziek van Nigel Kennedy & Miles Bould & Kroke, Oi Va Voi, Mazzeltov, Rika Jansen en Amsterdam Klezmer Band.

24 april 2017 23:00 Radio Ritmundo 050 – Koningsdag

Vanavond om 23:00 uur Stan Rijven met een nieuwe uitzending van Radio Ritmundo. Thema is Koningsdag. Muziek van Aretha Franklin, Oumou Sangare, Cesaria Evora, King Onyina, Prince Nico en King Radio.

17 april 2017 23:00 Radio Ritmundo 049 – Europa 60 – part II

Om 23:00 uur Radio Ritmundo met Stan Rijven. Vanavond nog een uitzending in het teken van 60 jaar Europa. Jona Lewie, The Nits, 2raumwohnung, Angelo Branduardi, Bande Ionica feat. Macaco El Mono Loco en Vanessa Da Mata.

10 april 2017 23:00 Radio Ritmundo 048 – Bach therapy

Het is de Goede Week voor Pasen wanneer overal elke dag Bach en vooral de Mattheus weerklinkt. Vanavond in Radio Ritmundo om 23:00 uur behalve Bach ook andere crossovers tussen klassiek & pop, waaronder Mozart en Satie.

3 april 2017 23:00 Radio Ritmundo 047 – On Tour

Vanavond om 23:00 uur Stan Rijven met Radio Ritmundo. Thema van de uitzending is On Tour. Muziek van Youssou N’Dour, Orchestra Baobab, Oumou Sangare, Cristina Branco en Juan Luis Guerra.

27 maart 2017 23:00 Radio Ritmundo 046 – Europa 60 years

Vanavond om 23:00 uur Stan Rijven met Radio Ritmundo. Het thema is 60 jaar Europa. Muziek van Jona Lewie, David McWilliams, Arthur H., Laïs, Harris Alexiou en Goran Bregovic.

20 maart 2017 23:00 Radio Ritmundo 045 – Spring!

Om 23:00 uur Radio Ritmundo met Stan Rijven. Het thema van deze uitzending is de Lente! Muziek van The Byrds, Pink Floyd, Baaba Maal & Mansour Seck, The Pentangle, Bert Jansch en The Ba-Benzélé Pygmies.

13 maart 2017 23:00 Radio Ritmundo 044 – Diamond guitars

Vanavond om 23:00 uur een uur lang wereldmuziek in Radio Ritmundo met Stan Rijven. Rode draad in de uitzending is de leadguitar. Muziek van Mokoomba, Bombino, Alif, Sekou Diabate, Koo Nimo en Tamikrest.

6 maart 2017 23:00 Radio Ritmundo 043 – World Women’s Day

Om 23:00 uur Stan Rijven met Radio Ritmundo. Vandaag alleen maar wereld (muziek) zangeressen ivm Wereld Vrouwen Dag komende woensdag. Muziek van Nina Simone, Memphis Minnie, Oumou Sangare, Gaada Diwane De Bechar, Ceumar en Susheela Raman.

27 februari 2017 23:00 Radio Ritmundo 042 – Free Muse Day

Om 23:00 uur Radio Ritmundo met Stan Rijven. Het thema is Free Muse, een organisatie die opkomt voor verdrukte artiesten. Muziek van Manu Chao, Graham Nash & David Crosby, Rita Moreno, Third World en Tamikrest.

20 februari 2017 23:00 Radio Ritmundo 041 – Tribute to Charlie Gillett

Om 21:00 uur Radio Ritmundo met Stan Rijven. Charlie Gillet staat vandaag centraal in show. Hij werd 75 jaar geleden geboren en heeft een grote stempel op de muziek gedrukt. Hij ontdekte onder andere Dire Straits en Ian Dury. In de show muziek van Junior Parker, Johnnie Allan, Dire Straits. African Connexion en Gaada Diwane de Béchar.

13 februari 2017 23:00 Radio Ritmundo 040 – Serious Request

Om 23:00 uur Radio Ritmundo met Stan Rijven. In de uitzending draait Stan vanavond verzoeknummers die door zijn luisteraars ingediend zijn. Muziek van Depiano & Beguen Band, Tabu Ley- Rochereau, Master Blaster, Sotiria Bellou en Dimitris Semsis.

6 februari 2017 23:00 Radio Ritmundo 039 – Beursberichten

Om 23:00 uur Radio Ritmundo met Stan Rijven op 40UP Radio. Vanavond muziek van Delgres, Kondi Band, Gisela João, Oud Caravan, Pierre Omer en Emil Brandqvist Trio.

30 januari 2017 23:00 Radio Ritmundo 038 – Lost & found

Om 23:00 uur Stan Rijven met Radio Ritmundo. Het thema is Lost & Found. Muziek van Big Geraniums, Los Panchos, Rosanna & Zelia, Tabu Ley, Cesaria Evora en Buika.

23 januari 2017 23:00 Radio Ritmundo 037 – Uncle Sam Says

Om 23:00 uur een nieuwe uitzending van Radio Ritmundo met Stan Rijven. De Amerikaanse verkiezingen staan centraal in de uitzending. Muziek van Bonzo Goes To Washington, Josh White, Bob Miller, Alan Lomax en Lord Ivanhoe & His Caribbean Knights.

16 januari 2017 23:00 Radio Ritmundo 036 – Europhonic

Om 23:00 Stan Rijven met Radio Ritmundo. Vanavond de beste Europese muziek geselecteerd door Stan Rijven. Muziek van Sarah Ferri, Van Fan Fahre, Hindi Zahra, Tiltan, Sam Lee, Vinicio Capossela en Giorgio Conte.

9 januari 2017 23:00 Radio Ritmundo 035 – Toekomstmuziek

Om 23:00 uur Radio Ritmundo met Stan Rijven op 40UP Radio. De uitzending staat in het teken artiesten die dit jaar naar Nederland komen om op te treden. Muziek van John Mayall, Oumou Sangare, Habib Koite & Eric Bibb, Songhai, Pepe Habichuela & The Bollywood Strings en Klezmatics.

2 januari 2017 23:00 Radio Ritmundo 034 – New Years party

Radio Ritmundo gaat swingend het nieuwe jaar in. Stan Rijven heeft de beste world dance music uitgezocht om het jaar mee in te luiden. Muziek van St. Germain, Gil Semedo, Fania All Stars, Mo’ Horizons, Eric Agyema en Amr Diab.

20 december 2016 12:00 Radio Ritmundo 033 – X-mess

RadioRitmundo zorgt voor een mondiale Kerst op 40UP Radio. Stan Rijven maakt een rondje om de wereld voor de mooiste nummers. Muziek van The Staple Singers, Jackson Browne & The Chieftains, Lord Nelson, Pepe Castillo, Rodrigue Toussaint en Spike Lee Jones.

19 december 2016 23:00 Radio Ritmundo 032 – Gospel Train

Radio Ritmundo staat vanavond in het teken van de Gospel. Stan Rijven heeft de mooiste platen weer uitgezocht. Muziek van The Staple Singers, The Golden Gate Quartet, Mahalia Jackson en Sister Rosetta Tharpe.

12 december 2016 23:00 Radio Ritmundo 031 – Best of 2016-part II

Nieuw op de maandagavond is Stan Rijven met Radio Ritmundo. Vanavond presenteert Stan zijn favoriete nieuwe albums en artiesten van 2016. Muziek van Kaia Kater, Diable Cissoko, Chicos y Mendez, Utz & Renato Baccarat, Jordi Savall & Hesperion en de Nederlandse act The Dubbeez.

7 december 2016 00:00 Radio Ritmundo 030 – Cuba, Fidel & Che

In Radio Ritmundo draait Stan Rijven vandaag muziek uit Cuba ivm met het onlangs overlijden van Fidel Castro. Stan heeft de mooiste nummers uitgezocht van o.a. Joseito Fernandez, Rita Montaner, Eric M. Doye en Afro Cuban All Stars.

29 november 2016 00:00 Radio Ritmundo 029 – December delights

Stan Rijven tipt in Radio Ritmundo de beste albums van 2016 voor in de schoen of onder de kerstboom Muziek van Dieter van der Westen, Ana Moura, Nick Waterhouse, Mo’ Horizons en Paul Simon;.

22 november 2016 22:00 Radio Ritmundo 028 – Autumn blues

Vanavond draait Stan Rijven veel westerse muziek in Radio Ritmundo op 40UP Radio. Muziek van Elton John, The Hip Young Things, The Shins en Horseflies.

16 november 2016 00:00 Radio Ritmundo 027 – Womex Music Fair

Stan Rijven is naar de World Music Expo geweest en heeft daar mooie wereldmuziek ontdekt en mee terug naar huis genomen. Vandaag muziek van Jamaican Jazz Orchestra, Lokki Terra & Shikor Bangladesh Allstars, Calypso Rose en Bonga.

9 november 2016 00:00 Radio Ritmundo 026 – Votes & voices

Radio Ritmundo met Stan Rijven legt de connectie met de verkiezingen. Het draait om stemmen in de show, en dan in het speciaal zangstemmen. Muziek van Salif Keita, Agnes Obel, Bassekou Kouyaté & Ngoni Ba, Dhafer Youssef en Oum.

2 november 2016 00:00 Radio Ritmundo 025 – Turkish & other psych delights

Om 0:00 uur begint Radio Ritmundo. Stan Rijven heeft vandaag de Oosterse muziek centraal staan. Muziek van Gay Su Aykol, Baba Zula, Mavi, Cicegli, Allah-Las en Steve Gunn.

26 oktober 2016 00:00 Radio Ritmundo 024 – 40 Ud

In Radio Ritmundo tijd voor een uur wereldmuziek die je nergens anders op de radio hoort. Vandaag een uur lang aandacht voor het instrument de oed, Muziek van Haytham Safia, Rabih Abou-Khalif, Saoud Massi, Juan Peña Lebrijano en Benjamin Tuabkin.

19 oktober 2016 00:00 Radio Ritmundo 023 – A’dam Dance Event II- Electronic Adventures

Vandaag in Radio Ritmundo met Stan Rijven het tweede deel van het tweeluik over de opkomst van de elektronische muziek. Muziek van The Pinguin Orchestra, The Balanescu Quartet, OMD, Laurie Anderson, Nitin Sawhney en DJ Fresca & Kudoskelem.

12 oktober 2016 00:00 Radio Ritmundo 022 – A’dam Dance Event I- Electronic Advent

Radio Ritmundo staat In het teken van Amsterdam Dance Event. Geen heftige beats maar een wandeling door de muziek waarbij elektronica een belangrijke rol speelde. Muziek van Silver Apples, Wendy Carlos, The Beatles, The Moody Blues, The Byrds, Pink Floyd, Terry Riley, The Beach Boys en natuurlijk ook Jean-Michel Jarre.

5 oktober 2016 00:00 Radio Ritmundo 021 – Afro Vibes

Radio Ritmundo staat vandaag in het teken van het Afrovibes festival. Stan heeft zijn mooiste Afrikaanse muziek uitgezocht. Muziek van Ali Farka Toure, Orchestra Laye Thiam, Orchestre Special Liwanza, Bitori en Udokotela Shange Namajaha.

28 september 2016 00:00 Radio Ritmundo 020 – Mails & Females

Na aanleiding van de reacties die Stan Rijven heeft gekregen staat de uitzending van Radio Ritmundo in het teken van mails en females. Uitsluitend muziek van en door dames vanavond. Muziek van Frazey Ford, Warshaw Village Band, Eefje de Visser, Madreus en Joni Mitchell.

21 september 2016 00:00 Radio Ritmundo 019 – Movies & Music (nav Nederlands Film Festival)

Film muziek is het centrale thema in deze uitzending van Radio Ritmundo met Stan Rijven. Muziek van Patricio Wang, Henny Vrienten, Fay Lovsky en Malcolm McClaren.

14 september 2016 00:00 Radio Ritmundo 018 – It was 20 years ago- Buena Vista Social Club

Ideaal met dit heerlijk weer, Radio Ritmundo staat in het teken 20-jarig jubileum van het album Buena Vista Social Club en dus veel zonnige Cubaanse muziek. Natuurlijk muziek van Buena Vista Social Club maar ook muziek van Bajardo, Franco, Orchestra Baobab en Nils Fischer & Timbazo.

7 september 2016 00:00 Radio Ritmundo 017 – Migrants & Refugees

Al 40 jaar verbindt Stan Rijven en radiomaker een halve eeuw global music tot één kosmopolitische cocktail, zo ook vanavond. Het thema van vanavond is emigratie. Muziek van Manu Chao, Taberna Mylaensis, Karel Craaijenhof, Tinariwen en Winanda del Sur.

31 augustus 2016 00:00 Radio Ritmundo 016 – Dutch Delta Sounds Festival

De uitzending van Radio Ritmundo staat is gewijd aan het Dutch Delta Sounds Festival volgende week in Amsterdam. Stan geeft hiervoor kaarten weg in zijn show. Muziek van NO Blues, Nils Fischer & Timbazo, Carel Kraaijenhof Ensemble, Ronald Snijders, Tiltan, Göksel Yilmaz Ensemble en The Dubbeez.

24 augustus 2016 00:00 Radio Ritmundo 015 – Beatles 50 yrs- last time live (29 aug 1966)

Het is bijna 50 jaar geleden dat The Beatles stopten met optreden. Deze gebeurtenis staat vanavond centraal in Radio Ritmundo. Muziek van artiesten die The Beatles door de jaren heen gecoverd hebben. Je hoort Ray Charles, Bobby McFerrin, Sergio Mendes, Monsoon, Los Papines, Emmylou Harris, Beth Otron en een nummer van The Beatles samen met The Rolling Stones.

17 augustus 2016 00:00 Radio Ritmundo 014 – Summer Breezes

Radio Ritmundo met Stan Rijven staat een uur lang in het teken van mediterrane en zomerse muziek uit verschillende werelddelen. Zomerse muziek van Rio Kyão, Manzanita, Radio Tarifa, Haris Alexiou, Super Star de Dakar, Sir Victor Uwaifo.

10 augustus 2016 00:00 Radio Ritmundo 013 – RIOlympics

Radio Ritmundo staat vandaag in het teken van muziek uit Brazilië, het gastland van de Olympische Spelen. Stan Rijven heeft de mooiste nummers uitgekozen en duikt dieper in de Braziliaanse muziek. Tracks van Astrud Gilberto & Stan Getz, Carmen Miranda, Tom Zé, Sergio Mendes.

3 augustus 2016 00:00 Radio Ritmundo 012 – Touring France

De uitzending van Radio Ritmundo staat vanavond in het teken van Frankrijk. In deze zomerperiode, al lijkt het weer er niet op, neemt Stan Rijven je mee op een reis door La Douce France. Muziek van Jacques Dutronc, Paris Combo, Noir Désir, Arthur R. en vele anderen.

27 juli 2016 00:00 Radio Ritmundo 011 – West Meets East

Radio Ritmundo staat in het teken van de sitar vandaag. Het instrument werd in de popmuziek geïntroduceerd door George Harrison op het album Revolver van de Beatles, dat op 5 augustus 50 jaar geleden uitgebracht werd. Stan Rijven draait muziek van Ravi Shankar, George Harrison, Traffic, Moody Blues, Boudewijn de Groot, Shocking Blue en vele anderen.

20 juli 2016 00:00 Radio Ritmundo 010 – Past & Present

Vanavond pendelt Radio Ritmundo tussen oud en nieuw. Muziek van Edith Piaff, Yonderboi, Gothan Project, Emmanuel Jal & Abdel Gadir Salim en Bonnie Riatt & Lowell George

13 juli 2016 00:00 Radio Ritmundo 009 – Fair Ports & Pent Angles

Radio Ritmundo draait vanavond om de Britse Folk (rock) muziek Muziek van Bert Jansch, Pentangle, Simon & Garfunkel en The Cranberries.

6 juli 2016 00:00 Radio Ritmundo 008 – Nordic DeLight

De uitzending staat in het teken van Scandinavische muziek. Muziek van Ane Brun, Björk en de onbekendere artiesten 22-Pistepirkko, Bo Hansson en Wimme.

29 juni 2016 00:00 Radio Ritmundo 007 – One world, many festivals

De zomer is begonnen, al zou je dat niet zeggen met dit weer. Toch maakt Stan Rijven er een extra zomerse uitzending van Radio Ritmundo van. Muziek van Zuco 103, St. Germain en Joe Driscoll & Sekou Kouyate.

22 juni 2016 00:00 Radio Ritmundo 006 – Ramadance

DJ Ritmundo alias Stan Rijven is geen house- maar huisdeejay. Al 40 jaar verbindt deze popjournalist en radiomaker een halve eeuw global music tot één kosmopolitische cocktail van afro en bossa, blues en beat, soul en salsa, java en jazz, rai en rumba. So let’s start the journey.

15 juni 2016 00:00 Radio Ritmundo 005 – World Cups & Soccer Songs

DJ Ritmundo alias Stan Rijven is geen house- maar huisdeejay. Al 40 jaar verbindt deze popjournalist en radiomaker een halve eeuw global music tot één kosmopolitische cocktail van afro en bossa, blues en beat, soul en salsa, java en jazz, rai en rumba. So let’s start the journey.

8 juni 2016 00:00 Radio Ritmundo 004 – From Suri funk to gypsy trails

DJ Ritmundo alias Stan Rijven is geen house- maar huisdeejay. Al 40 jaar verbindt deze popjournalist en radiomaker een halve eeuw global music tot één kosmopolitische cocktail van afro en bossa, blues en beat, soul en salsa, java en jazz, rai en rumba. So let’s start the journey.

1 juni 2016 00:00 Radio Ritmundo 003 – Saudade Festival & 50 years De Doelen

DJ Ritmundo alias Stan Rijven is geen house- maar huisdeejay. Al 40 jaar verbindt deze popjournalist en radiomaker een halve eeuw global music tot één kosmopolitische cocktail van afro en bossa, blues en beat, soul en salsa, java en jazz, rai en rumba. So let’s start the journey.

25 mei 2016 00:00 Radio Ritmundo 002 – Stones, Cuba & covers

DJ Ritmundo alias Stan Rijven is geen house- maar huisdeejay. Al 40 jaar verbindt deze popjournalist en radiomaker een halve eeuw global music tot één kosmopolitische cocktail van afro en bossa, blues en beat, soul en salsa, java en jazz, rai en rumba. So let’s start the journey.

18 mei 2016 00:00 Radio Ritmundo 001 – Roots & Routes

DJ Ritmundo alias Stan Rijven is geen house- maar huisdeejay. Al 40 jaar verbindt deze popjournalist en radiomaker een halve eeuw global music tot één kosmopolitische cocktail van afro en bossa, blues en beat, soul en salsa, java en jazz, rai en rumba. So let’s start the journey.

Door verder te bladeren of door op "Ik ga akkoord" te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het gebruik van de website te analyseren en onze marketingactiviteiten te ondersteunen.
privacy verklaring
Ik ga akkoord
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies